,

We mogen weer! Maar hoe pak je dat aan?

Krachttraining voor vrouwen

Yes, we mogen weer. Ondanks dat we allemaal thuis ons best hebben gedaan om in beweging te blijven is het toch anders dan wanneer je naar jouw Curves Club kunt. Jouw Curves workouts kunnen weer worden opgepakt, maar hoe pak je dat aan na zo’n lange ‘break’?

Rustig van start
Na een periode waarin je minder hebt bewogen heeft je lichaam tijd nodig om te wennen. Waar je eerst zonder moeite door dat Curves Circuit kwam, kan het zijn dat dit nu toch even tegenvalt. Maar geen paniek! Ga rustig van start. Zorg voor goed opgewarmde spieren en geef je lichaam de kans om te wennen. En kom je er even niet uit, dan staat jouw Curves Coach natuurlijk voor je klaar.

Goede brandstof
Zowel voor als na de workout is goede voeding van belang. Voeding zorgt er namelijk niet alleen voor dat je beter kunt presteren. Ook draagt het bij aan een sneller herstel.

Luister naar je lichaam
Ging je eerst elke dag naar Curves? Dan kan het verleidelijk zijn om dat nu ook weer te doen. Natuurlijk mag dat! En wanneer je merkt dat je lichaam dat prima aan kan is dat natuurlijk super. Maar merk je dat je lichaam het er zwaar mee heeft dan is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren.

Door de break waarin we toch even wat minder konden dan in het Curves Circuit zullen er meer spieren getriggerd worden tijdens de workout dan voor de lockdown. Onthoud dat spieren na het trainen herstellen en op dat moment je lichaam ook sterker wordt. Rust is dan ook net zo belangrijk als de workout zelf!

Motivatie vergroten
Wanneer je gemotiveerd bent is het makkelijker om het sporten weer op te pakken. Ben je minder gemotiveerd, dan kan dit lastig zijn. Zorg voor extra motivatie door jezelf bijvoorbeeld te trakteren op een mooie, nieuwe sportoutfit of door een beloning met jezelf af te spreken. Bijvoorbeeld; wanneer ik een maand lang drie keer per week naar Curves ben geweest mag ik een nieuw t-shirt of dat ene boek kopen.

Denk daarnaast eens terug aan het gevoel dat je kreeg wanneer je bezig was met de workout of deze net achter de rug had. Dat voelde goed toch?

Plan je workout
Noteer in je agenda wanneer jij naar Curves wil gaan. Ben je dan alsnog geneigd om te gaan schuiven met de planning (van uitstel komt afstel), dan kan het helpen om thuis te vertellen wanneer je wil gaan sporten. Zo kunnen zij je een liefdevolle schop onder de kont geven zodat je toch echt gaat.

Blijf realistisch
Leg je de lat voor je lichaam te hoog, dan is de kans groter dat je opgeeft. Houd daarom jouw plan realistisch. Bouw rustig op, blijf consequent en kijk vooral naar de kleine verbeteringen die je merkt!

Wij kijken er naar uit om jou weer bij Curves te zien. Zien we je snel?!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.