Curves Maarssen – 15 jaar ondernemen!

Curves Maarssen is de oudste club van Nederland en bestaat op 15 mei 2021 alweer 15 jaar! Een bijzondere mijlpaal die normaliter groots gevierd zou worden. Helaas is het leven op dit moment alles behalve ‘normaal’ en moet Anita Jansen, eigenaresse van Curves Maarssen het moment stilletjes aan haar voorbij laten gaan. Feestje of geen feestje, het is wel een mooi moment om even samen met haar stil te staan bij haar Curves Journey en ’15 jaar Curves Maarssen’.

Een oud collega van Anita vertelde in 2005 dat ze ontslag nam omdat ze een Curves club ging beginnen. Anita was blij voor haar en bedacht zich ook meteen dat haar functie daarmee vrij kwam. Vol enthousiasme vertelde haar collega over de sportschool speciaal ontwikkeld voor vrouwen en het franchiseconcept. Eenmaal thuis aangekomen vertelt Anita ze aan haar man Marcel over de leuke plannen van haar collega. Waarop hij zei: “Waarom gaan wij ook niet doen?”

Anita vertelt: “Ja. Zo is dat gaan rollen. We waren een van de eersten van Nederland. Toen we de franchiseovereenkomst tekenden, zaten we midden in een verhuizing. Tussen alle verhuisdozen in, moesten we toen ook nog eens op zoek naar een pand en alles leren over Curves. Het was een extreem hectische periode, maar ontzettend leuk! We zijn inmiddels gevestigd op de begane grond, maar we openden de club op de tweede verdieping van dit kantoorgebouw. Het voldeed eigenlijk niet aan de locatie eisen. Een Curves club is namelijk het liefst gevestigd in het hart van de doelgroep. Op de begane grond en bijvoorbeeld dichtbij de supermarkt of de kinderopvang, zodat het gemakkelijk te combineren is met je dagelijkse routine. Frank Polman (de CEO van Curves) vond de locatie eigenlijk helemaal niks, maar vertrouwde ons omdat we de omgeving goed kenden. Ik weet nog dat Marcel tegen hem zei: “Iedereen kent ons hiero! Komt helemaal goed.” En dat kwam het. Op 16 mei 2006 gingen we open en in augustus was het zo ontzettend druk dat we het gewoon niet aankonden. Curves is de uitvinder van boutique clubs en vrouwenfitness. In het begin waren we nog wel eens bang of het wel zou gaan lopen omdat niemand het kende. Maar dit nieuwe en unieke concept trok juist heel veel aandacht en de telefoon stond echt roodgloeiend. In die periode moest je drie weken wachten tot je een afspraak bij ons kon maken. In november dat jaar draaide we zelfs al break-even. Het was een geweldige tijd. Ik had totaal geen ervaring als ondernemer of als fitness coach. Maar ik heb vanaf het begin heilig gelooft in het concept. Door de jaren verandert er van alles om ons heen, maar de basis van Curves concept staat als een huis. Daar hoef je niets aan te veranderen. Zelfs 15 jaar later niet. En net zo veel vertrouwen als ik in het concept heb, heb ik altijd in mezelf gehad. Ik pak alle met beide handen aan en dan zie ik wel hoe het loopt. Ik heb altijd zoiets van; als ik ergens niet goed in ben, laat het doen door iemand die er wel goed in is!”

Je hoeft tegenwoordig geen drie weken meer te wachten op een afspraak, maar 15 jaar later is Curves Maarssen nog steeds dé plek waar vrouwen uit Maarssen komen om op een veilige manier aan hun gezondheid te werken, in een vertrouwde omgeving. Anita veel gemaakt met haar club en haar leden. Anita is een nuchtere vrouw die zich niet snel van de wijs laat brengen, maar als ze over haar leden praat vloeit haar stem over van bewondering en dankbaarheid. “Ik heb in 15 jaar veel mooie momenten gehad, veel dipjes gekend, en ontelbaar veel verhalen van mijn leden meegemaakt. De club, mijn team en de leden geven me veel voldoening. Ik ben gewoon heel blij dat ik dit doe. Daar ben ik heel dankbaar voor. Toen er in 2018 borstkanker bij mij werd geconstateerd ben ik overladen met lieve reacties, bloemen en kaarten. Daar wil ik ze graag nogmaals voor bedanken. Dat warme bad zegt iets over hoe betrokken wij zijn met onze leden en zij met ons. Ik had het vijftienjarig bestaan heel graag met ze gevierd, maar helaas kan dat nu gewoon even niet. Dus we stellen het gewoon een jaartje uit. Ik ben allang blij dat ik na vijf maanden gedwongen sluiting op 19 mei* mijn deuren eindelijk weer kan openen en iedereen weer mag ontvangen. Ik kan niet wachten!”

Heb jij net zoals Anita en Marcel een groot netwerk en weet jij als geen ander jouw lokale markt te bewerken? Meld je aan dan aan voor ons vrijblijvende kennismakingstraject. Klik hier voor meer informatie over Curves Franchise of stuur een e-mail naar sales@curves.nl