,

Vanessa in Veghel: Club Camp

Vanessa Curves Veghel

Vanessa Wolvers is de nieuwste franchisenemer van Curves! Binnenkort opent zij haar eigen Curves Club in Veghel. Tijdens deze leuke en spannende periode volgen we haar op de voet en geeft zij ons een kijkje in haar Curves keuken.

Een zeer belangrijk onderdeel van de Pre-open fase is het volgen van de Club Camp. In drie volle trainingsdagen leer je alles wat je moet weten over het Curves concept en hoe je de Club zo succesvol mogelijk krijgt. Kelly van Curves Holland begeleidt Vanessa tijdens haar Pre-open fase maar is zelf ook nog relatief nieuw in de sportieve wereld van Curves. Om te begrijpen wat een nieuwe franchisenemer allemaal doormaakt en moet leren ging zij daarom samen met Vanessa naar Club Camp. Gezellig!

Vanessa Curves Veghel

Vanessa, wat was van te voren je eerste idee over de Club Camp?
De dagen vooraf aan de Club Camp was ik mij steeds maar aan het af vragen wat dit toch zal zijn! Zeker omdat je als je Club Camp ziet staan, je in eerste instantie denkt aan een vakantiekamp! Althans dat was mijn eerste idee!

De Club Camp vond plaats op het hoofdkantoor van Curves International in Amersfoort in een groot gebouw met alleen maar gezondheidsbedrijven en instanties. Drie volle dagen leren over Curves en zelfstandig ondernemen. Leuk, maar zeker geen vakantiekamp. Hoe heb je de drie dagen ervaren en wat heb je geleerd?
Een beetje nerveus voor wat komen zou, kwam ik aan in Amersfoort bij Curves International. Na een korte kennismaking met de rest van de cursisten en natuurlijk Katja, mijn eerste medewerker en Kelly, begon de training. Op een zeer rustige en duidelijke manier kregen we informatie over de pre-open fase; de 12 weken voor de officiële opening. Er werden onderdelen besproken als hoe richt ik mijn nieuwe club in. Dat is dus simpel en ruimtelijk! En de grote kunst is ‘t weglaten van extra’s! Achter ieder besluit zit een filosofie en met de uitleg die de trainers erbij gaven, eenvoudig toe te passen.

Kelly bij Vanessa Curves Veghel

Dat moet heerlijk zijn dat overal goed over na is gedacht. Heeft het je geholpen?
Één van de andere onderdelen was natuurlijk de sales. De intake van nieuwe leden! Ook dit werd duidelijk en beargumenteerd besproken. Natuurlijk kwam ook het circuit en alles wat daarbij komt kijken aan bod. Ik moet zeggen dat de tools die we tijdens deze dag hierover meekregen bij mij wel rust gebracht hebben. Eerlijk gezegd komt er na het tekenen van je contract best wel veel op je af. Er kwamen vragen in me op als, hoe ga ik van een casco pand in 12 weken een gezonde club maken? Waar begin ik mee en wat doe ik in welke volgorde. Na ieder onderdeel van Club Camp kreeg ik meer duidelijkheid hoe ik alle informatie uit de pre-open gestructureerd en rustig kan gaan verwerken.

Curves heeft meer dan 5000 clubs wereldwijd. Ieder land heeft natuurlijk zijn eigen cultuur en gewoontes, maar het concept is iedere Club hetzelfde. Hierdoor kan het maar zo zijn dat je tijdens een Club Camp met franchisenemers of personeelsleden zit die van over heel de wereld komen. Wat vond je daarvan?
Er waren dames uit Engeland, Ierland en Zweden. Sommige die net als ik een nieuwe club gaan openen, dames die werken bij een Curves of na jaren er te hebben gewerkt nu zelf de Club gaan overnemen! Door te luisteren naar hun ervaringen over bijvoorbeeld het verkrijgen van nieuwe leden heb ik weer leuke ideeën opgedaan die ik ga proberen te implementeren in mijn eigen club. Ook van de cursisten die net als ik een nieuwe club gaan openen heb ik veel geleerd.

Vanessa Curves Veghel

Na het succesvol afronden van de Club Camp en het slagen voor de tests heb je een certificaat gekregen. Je kan nu dus vol goede moed jouw eigen Curves Club gaan openen?
Ik denk dat de Club Camp voor mij een zeer leerzaam proces was. Ik heb nu een totaal plaatje van mijn eigen club! Wat er van mij verwacht gaat worden, wat ik van mijn staf kan gaan verwachten en hoe ik mijn leden 100% Curves kan aanbieden. Mijn grootste en leukste uitdaging zal zijn om het enthousiasme en de professionaliteit, wat de trainers van Curves International uitten, over te brengen op mijn eigen staf! Want dan heb ik een succesvolle club!

Vanessa Curves Veghel