Wist je dat de geur van parfum bij iedereen verschilt?!

Parfum

Het is je misschien wel eens opgevallen dat een geurtje dat bij een vriendin overheerlijk ruikt, bij jou minder lekker is. En dat kan! De geur van een parfum verschilt namelijk per persoon. En ja, dan gaat het dus om precies dezelfde parfum… Hoe dat kan?

Verschillende geuren
Ook wanneer het aankomt op parfum is elk lichaam anders. Of nou ja… Als we iets specifieker zijn: Elke huid is anders. De geur van een parfum wordt namelijk beïnvloed door de PH-waarde van de huid, je hormoonhuishouding en ook zeker je dieet. Dit samen zorgt ervoor dat bepaalde geurnoten uit de parfum sterker of juist minder sterk naar voren komen op jouw huid, dan op die van bijvoorbeeld een vriendin.

Ook heeft de droogte of vettigheid van de huid invloed op de geur. En wat dacht je van douchegel, bodylotion, handzeep en deo? Allemaal geurtjes die al op de huid zitten en een factor vormen die invloed heeft op de geur van de parfum die je draagt.

Hoe test je een parfum?
Ook bij het kiezen van een parfum kan dit gebeuren. Je ruikt de geur en maakt daarbij gebruik van een teststaafje. Vervolgens heb je een heel flesje van die heerlijke parfum, maar tijdens het dragen ervan staat de geur je toch tegen.

Het beste kun je de parfum daarom testen op je huid. Heb je een parfum gevonden die je lekker vindt ruiken, spuit hem dan vooral op je eigen huid. Loop vervolgens even rond – door de winkel of in de stad – en bepaal daarna pas of je de geur nog steeds zo lekker vindt ruiken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health