Dit moet je weten over aubergine

Aubergine

Eet jij al met enige regelmaat aubergine? Of zou die toch echt wel iets vaker op het menu mogen staan? Aubergine is met zijn opvallende verschijning namelijk een ware aanrader als het aankomt op de hoeveelheid antioxidanten en vitamine C. Daarnaast zijn er nog een aantal leuke weetjes waar je vast en zeker nog niet eerder van gehoord hebt.

Koken, grillen of roerbakken
In tegenstelling tot bijvoorbeeld een courgette, kun je een aubergine beter niet rauw eten. Kook, gril of roerbak hem daarom altijd voor deze groente op je bord belandt. De reden? Aubergine bevat het stofje Solanine. Solanine kan maag- en darmklachten veroorzaken. Wanneer je aubergine verhit verdwijnt dit stofje en heb je een heerlijke en gezonde groente.

Een andere kleur
Naast de bekende donkerpaarse aubergine zijn er nog veel andere soorten te vinden. Een voorbeeld hiervan is de graffiti aubergine. De aubergine heeft in plaats van een donkerpaarse kleur een lichtpaars gemêleerde kleur. De smaak is zacht en de schil is een stuk dunner dan die van de donkerpaarse variant. Ook bestaat er een witte aubergine. De witte aubergine is zoeter en frisser van smaak.

Zo bewaar je hem
Ondanks dat we al snel geneigd zijn om groenten in de koelkast te bewaren is dat voor aubergine niet de meest ideale manier. Aubergine is namelijk geen fan van lage temperaturen. Het beste kun je hem dan ook bewaren op een plek waar de temperatuur boven de 16 graden is. Houd de aubergine daarnaast uit de buurt van andere groenten en citrusvruchten. Deze versnellen namelijk het rijpingsproces waardoor je de aubergine minder lang kunt bewaren.

Glanzend of rimpelig?
Wanneer een aubergine rijp is heeft deze een rimpelige schil. Ook zijn ze niet meer glanzend, maar eerder mat. Een minder rijpe aubergine is glad en glanzend.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu