Gezond voornemen? Ga ervoor!

Goede voornemens

Elk jaar komen ze terug… Voornemens. Vaker sporten, gezonder eten, een opgeruimder huis of liever zijn voor jezelf. Het ene voornemen is makkelijker vol te houden dan het andere. Maar hoe zorgt je er nou voor dat het dit jaar echt gaat lukken? Met deze tips ga jij er voor de 100% voor en lukt het sowieso!

Wil jij dit echt?
Zo groot of zo klein als de verandering die uit het voornemen voortkomt is… De belangrijkste vraag om het vol te houden is ‘Wil jij dit echt?’.

Wanneer je iets niet voor de volle 100% wil doen of behalen is het erg lastig om het vol te blijven houden. Je kunt er enorm veel goede redenen voor bedenken waarom je het zou moeten doen, maar sta je er niet achter dan is de kans dat je het een keer niet doet erg groot. En eenmaal overslaan leidt vaak tot opgeven.

Actie!
Vooraf bedenken hoe het voornemen zal verlopen werkt over het algemeen averechts. Misschien is het vorig jaar niet gelukt… Misschien waren de omstandigheden toen niet optimaal om het uit te voeren. Door hier te veel over na te denken maak je het moeilijker voor jezelf om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Stop daarom even met denken en ga over tot actie!

Je wil meer gaan sporten, maar hebt niet zoveel zin om te gaan. Maar wat nou als je gewoon gaat? Je doet je workout en gaat achteraf bij jezelf na hoe jij je voelt. Energiek, voldaan, mooi… Dat zijn goede redenen om de keer erna opnieuw te gaan, toch?

Durf bij te stellen
Uit je vaste patronen (gewoontes) komen kan best lastig zijn. Een voornemen is vaak ook iets wat daar tegenin gaat. Wil je gezonder gaan eten, maar grijp je uit gemak vaak naar ongezondere maaltijden die snel op tafel staan?

Stel voor jezelf kleinere doelen. Begin eens met 30 dagen lang minimaal 3 keer in de week gezond eten. Houd je dit vol? Bereid het dan verder uit naar 5 dagen enzovoort. Hetzelfde geldt voor sporten. Spreek met jezelf af om 30 dagen sowieso te gaan en ga dan ook echt! Ga aan het einde van de 30 dagen bij jezelf na hoe het gaat en wat je ervan vindt. Stel je doel bij en ga er nog eens 30 dagen voor!

Wil jij werken aan een fit en gezond lichaam? Meld je aan en probeer Curves 30 dagen uit! Bekijk waar de dichtstbijzijnde Curves Club voor jou is.

Bron: GezondNu