Na werk nog een workout? Zo doe je het!

Na werk nog een workout?

Wanneer je vroeg uit de veren bent en een lange werkdag hebt gehad kan het lastig zijn om jezelf ertoe te zetten om nog te gaan sporten. Ondanks dat sporten energie kost, geeft zo’n workout ook energie. Dus ondanks dat je vermoeid bent na die lange werkdag is het zeker de moeite waard om nog voor een workout te gaan. Maar hoe motiveer je jezelf nou om te gaan ondanks dat je er niet zo’n zin in hebt?

Spreek af
Wanneer je met jouw sportbuddy afspreekt om naar Curves te gaan zorg je voor een stok achter de deur. Je hebt de afspraak al gemaakt… De drempel om op de bank te blijven zitten wordt daardoor aanzienlijk hoger. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke gezellig om samen te gaan sporten.

Kan jouw sportbuddy een keer niet? Bij Curves sta je nooit alleen in het circuit. Naast de coaches die klaar staan om jou te motiveren en helpen zijn er altijd genoeg andere vrouwen die er nog even tegenaan gaan in het Curves circuit.

Ga direct na het werk
Vind je het lastig om wanneer je na het werk thuis bent geweest nog te gaan sporten? Je kunt jouw sporttas ook meenemen naar het werk. Zo begin je de dag direct met het juiste voornemen en hoef je niet eerst naar huis. Ook wordt de kans kleiner dat je op de bank ploft en er niet meer vanaf komt.

Liever wel eerst naar huis, bijvoorbeeld om te eten? In dat geval kan het helpen om je tas met sportkleding alvast bij de voordeur klaar te zetten. Het enige wat jij hoeft te doen is te eten, de tas te pakken en naar Curves te gaan!

Maak er een gewoonte van
Op onze Facebook hebben we het al vaker gedeeld; Het duurt wel 30 dagen om een gewoonte te creëren, maar die gewoonte kan de rest van jouw leven veranderen!

Wees trots en beloon jezelf
Een simpele beloning als een lekkere kop thee, een warme douche of een ontspannen bad kan een goede motivatie zijn om er na het werk nog even flink tegenaan te gaan in het Curves circuit. Want ja, bij het werken aan een sterk en gezond lichaam hoort ook ontspannen!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.