7x tips leuk inpakken

Cadeau tips inpakken

Bij al die feestdagen komen veel cadeautjes kijken. En dat betekent natuurlijk ook dat er veel moet worden ingepakt. Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn om cadeautjes leuk en op een originele manier in te pakken. Het maakt het cadeautje niet alleen specialer, maar ook de ontvanger van het cadeautje ziet dat je extra moeite hebt gedaan voor hem of haar. Met het oog op de kerstdagen kan het inpakken dan ook niet gek genoeg! Inspiratie nodig? Lees dan vooral even verder.

Voor je begint
Hetgeen wat je sowieso nodig hebt is inpakpapier, een schaar en plakband. Voor de rest kun je allerlei leuke knutselspulletjes verzamelen om te gebruiken bij het inpakken. Denk aan pompoms, lint, stiften, stickers, stof en ga zo maar door.

1. Een rode neus
Rudolph the Red-Nosed Reindeer is voor vrijwel iedereen een bekende wanneer we aan Kerstmis denken. Het rendier met de rode neus valt niet alleen op… Ook ziet hij er onwijs schattig uit!

Om je pakje er extra leuk uit te laten zien kun je een eenvoudig rendier silhouet op het pakje tekenen. Natuurlijk kun je het ook iets eenvoudiger houden en alleen de lijnen van het hoofd erop tekenen. Plak een rode pompom op het pakje als de neus van Rudolph en het cadeautje is klaar!

Ook kun je de pompoms gebruiken als staart van een konijntje, als bolletje voor aan de muts van de kerstman of als piek op een kerstboom.

2. Maak er een feestje van
Heb je wat restjes papier over? Maak deze dan net als vlaggetjes vast aan een touwtje. Wikkel het touwtje vervolgens om het cadeautje heen voor een extra feestelijke look. Ooh… en wat dacht je van veertjes?

3. Tekenen en schrijven
Wil je een cadeautje extra persoonlijk maken? Tover pennen en stiften tevoorschijn en ga aan de slag. Een persoonlijke tekening of de naam in sierletters doen het altijd goed! Ben je niet zo goed in tekenen? Sjablonen bieden de oplossing!

4. Lastige vormen
Soms heb je een cadeautje gekocht die lastiger in te pakken is. Denk bijvoorbeeld aan een bal. Lukt het uiteindelijk wel om de bal in te pakken, dan is het alsnog direct zichtbaar dat er een bal in het pakje zit. De oplossing? Doe er een doosje omheen! Niemand die weet wat erin zit en blijft het spannend tot het cadeautje is uitgepakt.

5. Verschillende materialen
In zowel tip 1 als 2 kwamen er al verschillende materialen voorbij. Pompoms, papier, touw, lint… Maar ook glitter, tags, veren, kerstballen, takjes en glitters zijn perfect voor het inpakken van cadeaus. En met Kerstmis is over de top prima!

6. In combinatie met een enveloppe
Ook al wordt tijdens de feestdagen niet snel geld gegeven als cadeau… Deze tip is het hele jaar bruikbaar! Wil je iemand geld of een cadeaubon geven? Koop er dan een leuk tijdschrift bij en geef het in combinatie daarmee. Pak het tijdschrift mooi in en plak een stuk papier vast aan de achterkant, schuin over één hoek. Heb je inpakpapier dat aan beide zijden bedrukt is? Dan zit je helemaal goed! Dit papier kun je namelijk tijdens het inpakken eenvoudig zo vouwen dat er een hoek ontstaat waar je de enveloppe of de cadeaubon tussen kunt schuiven.

7. Plakken maar
Samen inpakken met je kind of kleinkind is hartstikke leuk! En nee, dat hoeft geen geklieder te zijn. Met stickers kun je samen de cadeautjes onwijs leuk versieren zonder dat de glitters en de lijm overal komen te zitten. En te veel stickers op één cadeautje? Dat bestaat niet!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: BMellow