DIY Dennenappels

Ondanks dat het nog even lijkt de duren zijn de feestdagen dichtbij dan je denkt! En dat betekent dat we kunnen beginnen met het versieren van ons huis, het bedenken van de perfecte cadeautjes en knutselen. Ja, knutselen! Bijvoorbeeld met dennenappels! Dennenappels vind je eenvoudig tijdens een fijne wandeling in het bos en zijn perfect om te gebruiken in jouw zelfgemaakte kerst decoratie. Hoe dat precies werkt en wat je er verder voor nodig hebt? Dat leggen we hieronder uit in deze eenvoudige DIY (Do It Yourself).

Dit heb je nodig:

  • Dennenappels;
  • Een draad kleerhanger;
  • Kralen, bijvoorbeeld haar kralen (pony beads);
  • Hete lijm;
  • Een lint of een mooie strook stof.

Zo maak je het:
Nu je alle benodigdheden bij elkaar hebt kunnen we aan de slag. Lijm om te beginnen aan elke dennenappel een kraal. Doe dit aan de bovenkant van de dennenappel, daar waar de dennenappel normaal gesproken vast zit aan de boom. Plak de kraal met de zijkant vast aan de dennenappel zodat het gat van de kraal openblijft.

Laat de lijm drogen. Droog? Maak dan de kleerhanger open en buig deze in een ronde vorm. Rijg de dennenappels met kraal aan de draad kleerhanger. Schuif de dennenappels zo goed mogelijk aan zodat er vrijwel geen open stukken zichtbaar zijn aan de kleerhanger.

DIY Dennenappels

Klaar? Maak de kleerhanger ‘dicht’ aan de bovenkant en laat de haak vrij. Deze is handig om de krans later aan op te hangen.

Mocht je het leuk vinden dan kun je de dennenappels licht inspuiten met witte spray verf. Ook kun je hier nep sneeuw of iets dergelijks voor gebruiken.

DIY Dennenappels

Neem als laatste het lint of de mooie strook stof en maak daarmee een grote strik rondom de haak van de kleerhanger. Jouw zelfgemaakte krans van dennenappels is klaar voor gebruik en hang je eenvoudig op aan de haak van de kleerhanger!

DIY Dennenappels

Heb je de smaak te pakken en wil je ook de overgebleven dennenappels omtoveren tot een mooie kerst decoratie? Bekijk vooral deze leuke ideeën eens!

Ben je van plan deze DIY te maken of heb je hem al gemaakt? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Deel deze daarom gerust met ons via de Curves Holland Facebookpagina!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: The Wow Style
Beeld (uitleg DIY)The Wow Style