Voorkom een trainingsdip tijdens de feestdagen

Trainingsdip tijdens de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur kan het nogal lastig zijn om jezelf aan je trainingsschema te houden… In ieder geval drie keer in de week naar Curves. Met Fit over de Finish helpen we je een handje om gemotiveerd de feestdagen door te komen. Toch is er meer dat je kunt doen om een trainingsdip tijdens de feestdagen te voorkomen. Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

Een goede voorbereiding
Wanneer je naar de stad, een kerstmarkt of een andere plek toe gaat liggen verleidingen op de loer. Overal vind je wel een oliebollenkraam of iets anders lekkers waardoor je al snel vergeet dat je kwam voor de kerstcadeaus en niet om te snoepen. En heb je honger… Dan wordt het al helemaal lastig om de verleiding te weerstaan en toch te kiezen voor een gezond tussendoortje.

Hoe je voorkomt dat je in de verleiding wordt gebracht door de oliebollenkraam? Zorg dat je voor je van huis gaat goed en gezond hebt gegeten. Zo heb je wanneer je eenmaal in de stad bent geen honger en is het eenvoudiger voor jezelf om langs de kraampjes met ongezonde tussendoortjes te lopen.

Kerst lekkernijen op tafel
Ondanks dat het er onwijs gezellig uit ziet is het allesbehalve gezond. Kerstkransjes… Vaak zetten we ze puur voor het zicht op tafel. Maar wist je dat je honger kunt krijgen door het zien van eten? En ja, er zit een verschil tussen echte honger en het gevoel van honger dat je krijgt doordat je eten ziet.

Wil je toch iets op tafel zetten? Kies dan voor gezonde alternatieven als komkommer of tomaatjes in combinatie met een lekkere, gezonde groente/kruiden dip.

Compenseren
Ben je toch helemaal losgegaan tijdens het kerstdiner van je werk? Dat kan natuurlijk altijd gebeuren… Wordt niet boos op jezelf maar compenseer. Ga bijvoorbeeld een keer extra naar Curves voor een flinke workout en verbrand dat kerstdiner! Samen komen we Fit over de Finish van 2018 🙂

Ga in de ochtend
Vind je het lastig om jouw vaste momenten waarop je een Curves circuit aflegt vol te houden? Ga dan in de ochtend te gaan sporten. Dan heb je het namelijk achter de rug en zit uitstellen er niet meer in. Ook begin je direct met een goed gevoel aan je kerstdiner en/of de jaarwisseling.

Fijne feestdagen!
Natuurlijk draaien de feestdagen om het doorbrengen van tijd met je familie en vrienden. En daar mag je optimaal van genieten! Voel je dan ook niet gelijk schuldig wanneer je een keer niet zo gezond bezig bent geweest.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!