Zo stimuleer je het herstel na een workout

Sportkleding | Herstel na workout | Krachttraining

Meer bewegen is goed voor een fit en gezond lichaam. Een goede workout bestaat daarnaast niet alleen uit cardio- of krachttraining. Juist de combinatie van deze twee trainingsvormen zorgen ervoor dat je jouw lichaam een boost geeft. Naast voldoende beweging is het ook belangrijk om je lichaam de kans te geven om uit te rusten. Tijdens het uitrusten herstelt je lichaam.

Wel of niet blijven bewegen?
Wanneer je na een workout last hebt van spierpijn ben je geneigd om minder te doen. Juist wanneer je stopt met bewegen lukt het je lichaam niet meer om de afvalstoffen uit je spieren af te voeren. Hierdoor blijven de afvalstoffen langer in de spieren, waardoor je langer last hebt van spierpijn. Rust is dus zeker een aanrader, maar blijft wel in beweging. Denk hierbij aan fietsen of wandelen om je spieren op een lichte manier aan het werk te zetten.

Bron aan eiwitten
Eiwitten dragen bij aan het herstel van je spieren. Vooral wanneer je kiest voor zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kwark heeft dit een positieve invloed op het herstel. In deze voedselproducten zit namelijk leucine. Leucine is het stofje op basis waarvan de kwaliteit van een eiwit wordt bepaald. Hoe meer leucine er in een product zit, hoe meer dit bijdraagt aan de opbouw van spieren en het herstel.

Blijf gehydrateerd
Het maakt niet uit wat, wanneer of hoe… Gehydrateerd blijven en daarmee voldoende drinken is altijd een must! Dit geldt dus ook zeker na het sporten. Wanneer je bezig bent met een workout verlies je veel vocht en mineralen doordat je zweet. Vul je dit niet op tijd aan, dan kun je hier hoofdpijn van krijgen. Drink daarom tijdens en wanneer je aan het trainen bent voldoende. Neem altijd een flesje water mee.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu