Dit moet je weten over bosui

Bosui Lente-ui

Bosui is een groente die in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan soep, curry, een salade of op brood. Naast dat bosui erg veelzijdig is, zijn er ook een aantal leuke weetjes over deze groente. Ken jij deze feitjes over bosui al?

Bosui of lente-ui
Misschien heb je al wel eens in de supermarkt staan twijfelen… Je was opzoek naar bosui, maar er lag alleen lente-ui. En die lente-ui lijkt toch verdacht veel op bosui. Bosui en lente-ui zijn hetzelfde. Vaak krijgt lente-ui de naam bosui als er meerdere in één verpakking zitten. Qua smaak zit er dus geen verschil en gaat het om dezelfde groente.

Het bewaren van
Ondanks dat groente vaak in de koelkast wordt gelegd om te bewaren, kun je bosui net als andere uien, het beste op een koele, donkere en droge plek bewaren.

Een gezond hart
Alle soorten uien, dus ook bosui, zijn gezond voor je hart. Dit komt waarschijnlijk door het hoge gehalte aan antioxidant quercetine. Ook bevatten uien veel vitamine K, wat een positieve invloed heeft op je bloedvaten.

Weinig calorieën
Net als in andere groente zitten er in bosui maar weinig calorieën. (Bos)Ui bevat per 100 gram namelijk maar 37 Kcal. Wel geeft het een gerecht direct meer smaak!

Zelf laten groeien
Ook wanneer je geen groene vingers hebt is bosui iets wat je makkelijk zelf kunt laten groeien. Hoe? Je stopt net als bij prei de afgehakte ‘kontjes’ in een potje met daarin een laagje water. Zet het potje op een lichte plek en heb geduld. Je zult al snel zien dat de bosui begint te groeien! En is hij eenmaal klaar om te eten, dan kun je dit proces gewoon herhalen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips tijdens deze periode? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu & Buitenleven