Gezonde kerstboompjes, dat wordt smullen!

Gezonde kerstboompjes

Tijdens de feestdagen kan het lastig zijn om op je voeding te letten. Gelukkig zijn er wat dingen die je kunt doen om het jezelf makkelijker te maken. Zo is het op tafel zetten van ongezonde lekkernijen geen aanrader. Bij het zien van eten krijg je namelijk honger. Kies in plaats daarvan voor een gezond alternatief. Gezonde kerstboompjes bijvoorbeeld! Niet alleen gezond, maar ook lekker en leuk voor het oog.

Dit heb je nodig:

  • 1 komkommer;
  • 10 cherrytomaatjes;
  • 1 dikke winterwortel;
  • 20 cocktailprikkers;
  • Stervormig stekertje.

Zo maak je het:
Een lekker recept hoeft totaal niet lastig te zijn. Dat bewijst dit recept voor de gezonde kerstboompjes wel weer!

Snijd om te beginnen met een kaasschaaf 10 lange plakken van de komkommer. Snijd deze plakken vervolgens in de lengte doormidden.

Snijd eveneens de cherrytomaatjes door de helft. Snijd ook de winterwortel in plakken. Eenmaal de winterwortel gesneden is het tijd om aan de slag te gaan met de sterretjes vorm. Leg de plakken van de winterwortel plat neer en steek er 20 sterretjes van.

Alles klaar? Neem dan een cocktailprikker en rijg een komkommerlint aan de cocktailprikker. Steek de prikker in een halve tomaat. Dit vormt het voetje van de kerstboom.

Zet bovenop een sterretje van de wortel.

Klaar!

Dit recept is geschikt als gerechtje voor 4 personen. Ook is het zoals eerdergenoemd perfect om op tafel te zetten. Met een gerechtje bestaande uit uitsluitend groenten zit je sowieso goed… En krijg je honger door het zien van de boompjes, dan is er geen man over boord!

Mocht je besluiten met dit leuke recept aan de slag te gaan. Vergeet dan vooral niet een foto met ons te delen via de Curves Holland Facebookpagina. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. En tips met betrekking tot andere gezonde recepten voor tijdens de kerstdagen… Die zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Smulweb