Met deze tips behaal je sowieso 10.000 stappen per dag!

10.000 stappen

Veel van ons werken op kantoor. En eerlijk, dan ontkom je er haast niet aan dat je de hele dag zit. En dat is natuurlijk niet gezond! Geadviseerd wordt dan ook 10.000 stappen op een dag te zetten en tenminste minimaal 30 minuten even lekker in beweging te zijn. Ga je naar Curves dan haal je deze 30 minuten natuurlijk sowieso, maar ga je een keer een dagje niet dan hebben wij een aantal handige tips voor je om in ieder geval 10.000 stappen te zetten!

Neem vaker de trap
Ondanks dat deze erg voor de hand ligt zal je merken dat je door (waar mogelijk) de trap te nemen in plaats van de lift al snel minimaal 100 stappen meer zet op een dag! En niet te vergeten; traplopen is intensiever dan lopen op een vlakke ondergrond!

Stap eerder uit
Ga je met de bus, de tram of de metro naar het werk stap dan eens een halte eerder uit. Je bent lekker in beweging, hoeft niet opgepropt te staan in die overvolle bus/tram en je pakt al snel behoorlijk wat extra stappen.

Wandel in de pauze
Ondanks dat niet elk kantoor in een aantrekkelijke wandelomgeving staat is een ommetje in de pauze een ware aanrader. Haal even lekker een frisse neus met die gezellige collega, pak de nodige vitamine D en ga weer met een frisse blik aan de gang!

Minder mailen
Een mailtje naar een collega is natuurlijk zo gestuurd, maar wat nou als je voor de helft van de mails die je stuurt even naar het bureau van de ontvanger toeloopt? Net zo snel en je kunt direct even overleggen om daadwerkelijk het antwoord te krijgen waarnaar je opzoek bent!

Stofzuigen
Dat huishoudelijke activiteiten goed zijn voor de lichaamsbeweging hebben we al eens eerder besproken. Natuurlijk begrijpen wij dat het niet de allerleukste klusjes zijn! Toch ontkom je er niet aan en dan kun je er maar beter de positieve kant van zien. Na het stofzuigen bijvoorbeeld is niet alleen je huis schoner, je hebt ook weer een flink aantal stappen meer gezet!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!