Word gemotiveerd en behaal je doel!

Motivatie

Niet alleen wanneer het aankomt op sporten kan het zijn dat je behoefte hebt aan een motivatie boost. Werk, privé afspraken of het huishouden… Het zijn stuk voor stuk dingen waarbij je zo nu en dan een zetje kunt gebruiken. Dus pak die to do list erbij… We gaan ervoor!

Concrete doelen en kleine stapjes
Wanneer je jouw doelen concreet maakt zijn deze makkelijker te behalen. Je hoeft niet alles in één keer te halen. Breek het doel op in meerdere kleine stappen zodat je ‘zichtbaar’ dichter bij jouw doel komt. Vier de kleine mijlpalen dan ook zeker!

Bijstellen is niet erg
Een concreet doel en de juiste motivatie om dit te willen halen kan ervoor zorgen dat je net wat makkelijker aan de slag gaat. Maar lukt het toch even niet? Of blijkt dat het doel eigenlijk niet realistisch is? Durf het doel bij te stellen, vooral wanneer je erachter komt dat de beweegreden om het doel te bereiken eigenlijk niet de juiste is.

Obstakels?
Vrijwel iedereen loopt wel eens ergens tegenaan bij het nastreven van haar doelen. Wederom niet erg! Maar wel goed om helder te krijgen voor jezelf. Want waarom heb je moeite met het behalen van het doel? Ontbreekt het bijvoorbeeld aan concentratie of pieker je te veel over andere dingen waardoor het doel wat op de achtergrond is geraakt?

Samen = leuker!
Wanneer het zelf even niet lukt kun je natuurlijk ook hulp vragen. Samen is vaak nu eenmaal leuker en gezelliger. Bij Curves sta je nooit alleen in het circuit. Ook wanneer je van plan bent om naar Curves te gaan kun je voor jezelf een stok achter de deur creëren. Spreek af om samen met een vriendin te gaan. Wedden dat je minder makkelijk op de bank ploft en toch ineens niet gaat?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.