Dag stinkschoenen!

Stinkschoenen

Het is logisch dat je sportschoenen niet altijd naar bloemetjes ruiken, maar lekker is natuurlijk anders! En nee, je bent lang niet de enige. Bij sporten hoort nou eenmaal zweet en van zweet(voeten) kunnen je sportschoenen minder fris gaan ruiken. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren waarop je de stank als sneeuw voor de zon uit je sportschoenen kunt laten verdwijnen. Wij zetten deze tien handige tips op een rij! Ooh, en verschillende benodigdheden hebben veel van ons al standaard in huis!

Baking soda
Ga de geur in je schoenen te lijf met baking soda. Hoe het werkt? Heel eenvoudig! Je strooit een klein beetje baking soda in je schoenen, laat het een paar uur tot een dag staan en klopt vervolgens de soda er goed uit. Wrijf de laatste restjes baking soda uit de schoenen met behulp van een droge doek.

Waarom baking soda werkt tegen vieze luchtjes in je schoenen? De poeder neemt vocht op en voorkomt zure luchtjes!

Talkpoeder
Een andere poeder dat je kunt gebruiken om je schoenen weer fris te krijgen is talkpoeder. Deze poeder gaat de strijd aan met bacteriën door de warmte waardoor de bacteriën groeien op te nemen. Een klein beetje poeder is dan ook al voldoende om de stank uit je schoenen te laten verdwijnen.

Vanillesuiker
Ook vanillesuiker is een optie. Door de zoete lucht van de vanille wordt de zure lucht van zweet geneutraliseerd. Om de strijd aan te gaan is het niet nodig de suiker los in je schoenen te strooien. Leg gewoon het zakje met daarin de suiker in de schoenen en laat deze een poos liggen.

Theezakjes en koffiepads
Zowel theezakjes als koffiepads maken je schoenen stankvrij. Theezakjes bijvoorbeeld bevatten tannine, een droogmakende stof die bacteriën doodt. Leg daarom gedurende de nacht een theezakje in je schoenen en geurtjes verdwijnen in no-time!

Hetzelfde geldt voor koffiepads. Velen vinden de geur van koffie al verrukkelijk. Door de geur en het materiaal zijn ze daarnaast ook perfect voor in je schoenen. Leg voor je gaat slapen een droge koffiepad in iedere schoen en haal deze er de volgende ochtend weer uit.

Rijst
Wanneer je telefoon in het water is gevallen weten vele van ons dat rijst een mogelijke oplossing is. Rijst absorbeert vocht en laat dat nou net zijn wat je wil dat er gebeurt met je schoenen. Doe een handje rijstkorrels in je schoenen en laat ze hun werk doen!

Peterselie
Peterselie ruikt van zichzelf al best sterk. Ruiken je schoenen niet al te fris? Knip voor een frisse geur in je schoenen wat blaadjes en stop deze goed in je schoenen.

Lavendel
Lavendel mag ook zeker niet ontbreken in dit rijtje. Lavendel staat bekend om de heerlijke, verfrissende geur. Precies wat we nodig hebben! Je kunt hierbij kiezen tussen verse lavendel of een paar druppeltjes lavendelolie. Lavendel neutraliseert en geeft een frisse geur aan je schoenen.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Gezond Nu