Sporten in de lentezon

Lente sporten

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, is het heerlijk om buiten actief te zijn. Er zijn tal van activiteiten om buiten te doen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de tuin of op het balkon, of lekker gaan wandelen. Maar er is nog meer!

Golfen
Misschien heb je het nog nooit geprobeerd, maar golfen is een fijne buitensport waarbij je zowel lichamelijk als mentaal goed voor jezelf zorgt. Tijdens het golfen bevind je je in een rustige, groene omgeving. Terwijl je je golfbal richting de hole slaat, leg je ook nog eens een aardige afstand af tussen de holes.

Handbiken
Wil je iets nieuws proberen naast fietsen, wielrennen of mountainbiken? Wat dacht je van handbiken? Bij handbiken gebruik je, zoals de naam al aangeeft, je handen en armen in plaats van je benen om vooruit te komen. Vooral je armspieren en schouders worden hiermee flink aan het werk gezet.

Skaten
Waar we in de winter graag gaan schaatsen zodra het kan, kunnen we in de lente en zomer lekker gaan skeeleren. Het voordeel is dat je bijna overal kunt skeeleren. Ook bij jou in de buurt is er vast een mooi park of een fijne fietsroute om te volgen. Zo ben je niet alleen in beweging, maar geniet je ook nog eens van de mooie omgeving.

Meer bewegen overdag
Wil je meer beweging integreren in je dagelijkse bezigheden? Parkeer de auto wat verder weg dan normaal, neem de trap in plaats van de lift en ga bijvoorbeeld met de fiets naar de winkel in plaats van met de auto. Op die manier verbrand je extra calorieën en geef je je conditie en spieren een boost.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Uniek Sporten