,

Maak korte metten met je dipje

Dipje

In deze donkerdere perioden van het jaar en met de feestdagen achter de rug is een dipje niet vreemd. Daar bovenop zitten we midden in een lockdown… Kortom; het is gewoon een pittige periode! Gelukkig kun je wel wat tegen het dipje doen. Hoe?

Accepteer en door…
Het is niet erg als het even niet gaat. Wanneer je even geen energie hebt en positief blijven lastig is. De kunst is om dit te accepteren en vervolgens jezelf te herpakken. Probeer er dus geen complete baaldag van te maken, maar bijvoorbeeld een uurtje. Raap jezelf vervolgens bij een. Uit die joggingbroek en kom maar op met die positieve gedachten!

Denk vooral aan wat allemaal wel kan op het moment. Want ondanks dat je niet zomaar met vrienden en vriendinnen kunt afspreken. Een één op één moment is ook fijn en zelfs een stuk persoonlijker! En die lunch die je normaal gesproken buiten de deur zou doen? Probeer eens wat nieuws en stel jouw kook skills op de proef.

Jijzelf op de eerste plek
Me-time is ontzettend belangrijk. Ondanks dat we nu veel thuis zitten is het bewust tijd maken voor jezelf een ander verhaal. Plan jouw me-time moment in, bijvoorbeeld in de vorm van een heerlijk warm bad, een goed boek of een leuke film. Verwen jezelf, wees lief en zorg goed voor jezelf.

Met regelmaat een frisse neus
Ondanks dat het binnen heerlijk warm is, is het goed om met regelmaat een frisse neus te halen. Vooral nu veel van ons thuis werken en vrijwel niet buiten komen. Ga in de pauze een stuk wandelen. Zo kom je in beweging en geef je jouw mentale gesteldheid een boost. Buiten zijn, al is het maar voor 10 minuten, heeft namelijk een ontzettend positieve invloed op je gevoel. Precies wat je nodig hebt wanneer je last hebt van een dipje. Heb je moeite met de start van de dag? Probeer dan eens van start te gaan met een fijne wandeling!

Wees lief voor jezelf
Veel mensen willen in januari van alles aan zichzelf verbeteren. En al die goede voornemens eisen ook zijn tol… want als het even niet lukt, dan kun je door die voornemens een behoorlijke druk voor jezelf creëren. Ondanks dat die goede voornemens er natuurlijk niet voor niet zijn – want ja, je wil iets veranderen en bereiken – is het niet erg wanneer het een dag even niet lukt. Luister naar je lichaam en je gevoel. Morgen is er weer een dag en dan gaan we er weer voor!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Women’s Health