5x verrassende manieren om calorieën te verbranden

calorieën verbranden

Calorieën verbrand je door te bewegen. De optimale manier is door cardio- af te wisselen met krachttraining. Wel zijn er wat verrassende manieren waarmee je eveneens calorieën verbrand die je misschien niet zomaar had verwacht. Benieuwd?

Een schoon huis
We hebben al eens eerder verteld dat poetsen een manier is om calorieën te verbranden. Misschien is het niet de meest leuke manier… Maar met al dat stofzuigen, bed verschonen, stoffen, ramen lappen, badkamer schrobben en dweilen ben je behoorlijk in beweging. Daarnaast geeft een opgeruimd huis rust in je hoofd. Dit komt doordat het een gevoel van controle over je omgeving geeft.

Geen stilzitter?
Uit onderzoek van endocrinoloog James Levine (Mayo Clinic) is gebleken dat mensen die slecht stil kunnen zitten tot wel 350 calorieën per dag extra verbranden. Al dat gedraai op je stoel, gewiebel en getik met de vingers doet dus wel degelijk wat. Met zelfs de kleinste bewegingen verbrand je calorieën en dat loopt dus best snel op.

Ontspannen in bad
Het nemen van een warm bad geeft niet alleen ontspanning. Door een uur in warm water te liggen verbrand je al snel ongeveer 140 calorieën. Een leuke bijkomstigheid van jouw me-time moment!

Groene thee
Het voedingscentrum adviseert om 3 koppen groene of zwarte thee per dag te drinken. Dit verkleint de kans op een beroerte en verlaagt de bloeddruk. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat groene thee de verbranding van calorieën stimuleert. De verwachtte oorzaak hiervan is dat er in groene thee polyfenolen zitten. Deze stofjes helpen je lichaam bij het afbreken van vet.

Lagere temperatuur
Wanneer je lichaam meer moeite moet doen om warm te blijven verbrand je al snel 15% meer energie. Volgens de Universiteit van Maastricht gebeurt dit al wanneer je de thermostaat op 16 tot 17 graden zet. Of het fijn is vragen wij ons af. Wij komen dan toch liever in beweging dan dat we kou moeten lijden.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Gezondheidsnet | Voedingscentrum