Zonder pyjama naar bed!

Naakt slapen

Last van slapeloze nachten? Waarbij je om het uur op de klok zit te kijken? Of kom je moeilijk in slaap? Wij hebben een mogelijke oplossing voor je.

Naakt naar bed!
Het schijnt dat naakt slapen ontzettend goed voor je is. Wanneer je slaapt daalt namelijk je lichaamstemperatuur, wanneer je dan een (te) warme pyjama aan hebt heeft je lichaam moeite om je lichaamstemperatuur te laten dalen. En dat kan er voor zorgen dat je slechter slaapt. Ook zul je minder gaan zweten, omdat je lichaam de gewenste lichaamstemperatuur kan bereiken. Zo slaap je toch net wat frisser!

Afvallen?
Als je slaapt heeft je lichaam de tijd om te herstellen. Wanneer je dus geen goede nachtrust hebt, kan je lichaam dit niet doen. Een betere slaap zorgt er namelijk voor dat je cholesterol levels dalen, wat je stofwisseling enorm ten goede doet. Dat kan er dus voor zorgen dat je tijdens je slaap wat gewicht kwijt raakt!

Als extraatje schijnt het dat je je aantrekkelijker voelt wanneer je naakt onder de lakens ligt. Dat komt doordat je de lakens voelt op je huid en de koele lucht.

We snappen dat het in het begin even wennen zal zijn, maar wat is jouw ervaring met naakt slapen?

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!