3x tips om sneller in slaap te vallen

Tips slapen

Moeite met in slaap vallen is enorm vervelend. En hoe langer je wakker ligt… Hoe moeilijker het vaak wordt om daadwerkelijk in te slapen. Gelukkig kun je zelf wat dingen doen om dit te beïnvloeden. Zonder medicijnen! Puur door te letten om je ademhaling. Lees je mee?

Ademhalingstechnieken
Dat je niet in slaap kunt komen kan worden veroorzaakt door verschillende dingen. Denk aan bijvoorbeeld stress, slapeloosheid en over-thinking. Verschillende oorzaken waardoor jij niet kunt slapen vragen om verschillende ademhalingstechnieken voor de meest effectieve werking.

Last van stress?
Heb je last van stress dan kan de volgende manier van ademhalen ervoor zorgen dat jij eenvoudiger lekker in slaap valt en de volgende dag uitgerust wakker wordt:

  • Sluit je rechter neusgat en adem links in;
  • Sluit vervolgens je linker neusgat en adem door rechts uit;
  • Adem goed in, adem links uit;
  • Let erop dat je langzaam en diep blijft ademen van de ene naar de andere kant.

Na deze oefening voel je je al snel rustiger en geconcentreerd. Sluit je ogen en dommel heerlijk weg in een prachtige droom waarin je de situatie of uitdaging waar je stress over hebt oplost als een pro!

Last van slapeloosheid?
Wakker worden in het holst van de nacht en niet meer kunnen slapen is enorm vervelend. De ademhalingsoefening die hiervoor goed werkt sluit aan op mindfulness wat wij bij Curves al eens eerder hebben besproken. Trek in gedachten een langzaam een lijn langs je lichaam. Hoe? Zo:

  • Begin bij de kruin van je hoofd;
  • Ga naar de rechterkant van je lichaam, rond je armen en je benen;
  • Ga terug via de linkerkant van je lichaam en eindig waar je begonnen bent;
  • Houd je hoofd bezig met het trekken van de lijn terwijl je langzaam en diep vanuit je buik ademt.

Last van over-thinking?
We hebben allemaal wel eens last van een ratelend hoofd. En hoe je ook je best doet. Het stopt gewoon niet. Is dit het geval? Probeer dan eens de volgende oefening:

  • Adem gedurende vier seconde in en zes seconden uit door de neus.

Houd je dit tempo juist aan, dan doorloop je zes volledige ademhalingen per minuut. Een langere uitademing triggert de ontspanning in ons lichaam. Adrenaline en cortisol (stresshormonen) verlaten je lichaam en al snel voel je jezelf een stuk rustiger!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health Magazine