Dag dag trillend ooglid!

Trillend ooglid

Ook jij hebt vast wel eens last gehad van een trillend ooglid. Irritant, maar over het algemeen stopt deze gelukkig vanzelf weer met trillen. Is dat niet het geval dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Oorzaken waar je (vaak) zelf iets aan kunt veranderen en die dan ook handig zijn om te weten. Lees je mee?

Een kopje minder
Koffie kan de boosdoener zijn van het trillende ooglid. Drink je veel koffie, dan krijg je de nodige hoeveelheid cafeïne binnen. Cafeïne verhoogt je hartslag, boost je stofwisseling en kan bepaalde spieren activeren. En laat dit laatst nou net gaan over onder andere de spieren van je ooglid!

Hoeveel cafeïne je nodig hebt voor dit gebeurt verschilt per persoon. De een kan nou eenmaal wat beter tegen cafeïne dan de ander. Mocht je met regelmaat last hebben van een trillend ooglid, dan is dit zeker een punt waar je eens op moet letten.

Proost
Alcohol heeft een soortgelijke werking op ons oogleden als cafeïne. Het fijne is dat dit net als de inname van cafeïne eenvoudig na te gaan is.

Momentje voor jezelf
Een veel voorkomende oorzaak van een trillend ooglid is stress. Heb je met regelmaat last van zo’n bewegelijk ooglid dan kan dit een seintje van je lichaam zijn dat je even wat rustiger aan moet doen. Probeer een momentje voor jezelf te pakken en probeer erachter te komen waar de stress door wordt veroorzaakt. Ga ook vooral na of je iets kunt veranderen aan de stress.

Vermoeidheid
Heb je een slechte nacht achter de rug dan is de kans groot dat dit zich uit in een trillend ooglid. Heb je wel voldoende geslapen? Het kan ook zijn dat je ogen vermoeid raken doordat je een bril nodig hebt.

Droogte en irritatie
Droge of geïrriteerde ogen kunnen eveneens de oorzaak zijn van jouw bewegelijke ooglid. Bij allergie worden je ogen droog, waterig, opgezwollen, jeukerig en geïrriteerd. En jup, hier hoort het trillen ook bij!

Droge ogen zullen vast en zeker herkend worden door hen die contactlenzen dragen. En ja, ook droge ogen veroorzaken een trilling. Eigenlijk is dat ook best logisch, want stress en vermoeidheid zorgen voor droge ogen.

Zo kom je er vanaf
Nou is het natuurlijk heel leuk en aardig… Al die oorzaken, maar hoe kom je van dat trillende ooglid af?!
Neem rust en probeer stress te verminderen en waar mogelijk te voorkomen. Soms kan het helpen om je ooglid wat te masseren. Zijn droge ogen de oorzaak van jouw bewegelijke ooglid? Dan bieden oogdruppels verlichting!

Bron: Women’s Health