Trix: “De voldoening die ik uit mijn werk haal is onbetaalbaar!”

Curves Groningen Trix 10 jaar

Trix is de eigenaresse van Curves Groningen. En deze maand bestaat haar club alweer 10 jaar! In haar blog vertelt zij waarom zij haar werk zo bijzonder vindt.

Ik kwam Curves tegen op het internet: ‘Je kunt meer dan je denkt’ stond er als slogan. Die tekst greep mij eigenlijk meteen en dus ging ik op onderzoek uit naar de franchise formule. Nu meer dan een decennia later bestaat mijn club alweer 10 jaar. Normaal gesproken sta je niet zo stil bij je werk, maar als je beseft dat je dit werk alweer 10 jaar doet is dat wel heel bijzonder en ga je toch meer nadenken over wat het je heeft gebracht. Dan besef ik des te meer dat de voldoening die ik uit mijn werk haal onbetaalbaar is. Bij Curves kan je echt meer dan je denkt!

Dan besef ik des te meer dat de voldoening die ik uit mijn werk haal onbetaalbaar is.

De grootste voldoening haal ik uit de warmte van mijn leden en het resultaat dat zij behalen.  Ik heb ooit een lid gehad met ontzettend veel rugklachten. Het sporten deed haar zo goed dat ze niet langer dan 2 weken niet kon komen sporten omdat zij anders simpelweg niet meer kon lopen. We weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk sporten is, maar dat je met een workout van slechts 30 minuten al zo’n groot verschil kan maken blijft bijzonder. Ik ben echt een dankbaar mens dat ik met mijn club het verschil kan maken voor deze vrouwen. Fysiek resultaat behalen staat natuurlijk centraal, maar minstens net zo mooi is wat Curves ook kan betekenen op sociaal en mentaal gebied.

In een club waar alleen vrouwen sporten is het natuurlijk heel gezellig en worden er regelmatig vriendinnen gemaakt. Maar soms gaat het ook veel verder dan dat. Één van de dames werd bijvoorbeeld op een dag plots weduwe. Ineens was ze alleen en moest ze haar hele leven opnieuw indelen. Ze is toen bij ons komen sporten en maakte nieuwe vrienden. Toen zij een jaar later alweer op vakantie ging met de vriendin die zij bij ons in de club had ontmoet kon ik niet trotser zijn. De leden zijn zo ontzettend betrokken met elkaar. Dat zit hem in grote, maar ook kleine dingen als het potje die ze bijhouden waar ze bijdragen in doen voor als ze gezamenlijk een cadeautje of een kaart willen kopen voor een lid dat bijvoorbeeld ziek is. Dat deden wij vanuit de club natuurlijk al, maar ze wilden zelf ook iets hebben om deze dingen voor elkaar te kunnen doen. Van de leden voor de leden. Ik noem het vaak een sisterhood en dat is het ook echt. Het geeft ontzettend veel kracht om daar deel van uit te mogen maken. En kracht heb ik soms echt wel nodig gehad de afgelopen 10 jaar.

Het zelfstandig ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd en iedere ondernemer loopt natuurlijk tegen uitdagingen aan. Soms is het moeilijk om dan de energie te vinden om weer door te gaan. Omdat het je eigen zaak is moet je natuurlijk wel, maar waarin je die veerkracht vindt is per ondernemer anders. Voor mij zijn dat al deze mooie dingen die de club met zich mee heeft gebracht. Ik ben natuurlijk zakelijker geworden, maar belangrijker vind ik dat ik mij tegenwoordig veel beter in een ander kan verplaatsen omdat ik door Curves in aanraking ben gekomen met zo veel verschillende vrouwen en verhalen.

Ja, 10 jaar is een grote mijlpaal en toch moet ik er niet aan denken om al te stoppen. Ik ben ontzettend tevreden met wat ik heb, maar ik zie ook altijd ruimte voor verbetering. Kwaliteit en service staan bij ons natuurlijk al hoog in het vaandel, maar ik wil dit nog meer gaan verbeteren. Ik zeg altijd ‘stilstaan is achteruit gaan’ en daar ben ik het type niet voor. Ik ben druk met plannen te bedenken hoe ik de club nog succesvoller kan maken, maar eerst maar eens genieten van wat we in de afgelopen 10 jaar hebben bereikt. Want daar ben ik ontzettend trots op en dat mag goed gevierd worden!

Curves is altijd op zoek naar nieuwe franchisenemers. Wil jij net als Trix ook je eigen Curves club openen?  Neem dan een kijkje op onze website www.curvesfranchise.nl voor meer informatie of bel ons 026 – 3590 575.