Stretchen een onmisbaar onderdeel van jouw workout!

Stretchen

Wist je dat stretchen haast net zo belangrijk is als de workout zelf? Door te stretchen help je jouw lichaam niet alleen fysiek een handje. Ook mentaal brengt het verschillende voordelen met zich mee. Benieuwd?

Minder stijfheid en spierpijn
Door na een workout te stretchen help je jouw lichaam om afvalstoffen af te voeren. Stretchen heeft namelijk een positieve invloed om de bloedcirculatie waardoor melkzuur makkelijker kan worden afgevoerd. Deze snellere afvoer van afvalstoffen helpt spierpijn voorkomen en stijfheid verminderen.

Meer flexibiliteit
Stretchen zorgt er eveneens voor dat voedingsstoffen beter naar de juiste plek kunnen worden vervoerd. De verbeterde doorbloeding zorgt hier namelijk voor. Doordat de voedingsstoffen sneller op de juiste plek zijn wordt het herstelproces van je spieren versneld. Ook wordt de kans op ontstekingen en andere blessures minder.

Ontspanning!
We noemden het net al kort: stretchen brengt niet alleen fysieke, maar ook mentale voordelen met zich mee. Door te stretchen verminder je namelijk de opgebouwde spanning in je spieren. Dit zorgt voor een meer ontspannen gevoel, wat invloed heeft op de mate van stress. Zijn je spieren ontspannen, dan neemt je stressniveau af en bevordert het je mentale gezondheid op een positieve manier.

Minder blessures
Doordat stretchen de elasticiteit van je spieren bevordert neemt de kans op blessures af. De kans op blessures zoals het verrekken of scheuren van een spier wordt aanzienlijk minder.

Warming up
Naast het stretchen na jouw workout is er nog iets wat je kunt doen om jouw spieren een handje te helpen, namelijk een warming up! In het Curves Circuit ga je op de eerste drie toestellen rustig van start. Zo wordt je lichaam – en daarmee je spieren – opgewarmd en los gemaakt. Eenmaal opgewarmd ben je er klaar voor om maximaal aan de slag te gaan!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.