Last van obstipatie? Probeer deze buikmassage eens

Obstipatie

Heb je last van obstipatie en lukt het niet om je stoelgang weer op gang te krijgen? Heb je wel eens geprobeerd om je buik te masseren? Het masseren van je buik kan namelijk helpen om je darmen in beweging te krijgen. Daarnaast zorgt het voor ontspanning. Let wel op dat je niet te fanatiek te werk gaat. Wees lief voor je buik!

Met deze stappen help je jouw buik een handje:

  1. Neem een fijne massageolie en doe daar wat van in je handen. Fijne oliën die bijdragen aan een ontspannen gevoel kunnen zijn sesamolie, amandelolie of jojoba-olie;
  2. Begin met je handen op je onderbuik. Laat je duimen richting je navel wijzen en houd de rest van je vingers bij elkaar, wijzend richting je schaambeen. Je maakt als het ware een hartje met je handen;
  3. Let tijdens de massage op je ademhaling. Adem rustig in en uit;
  4. Maak vervolgens een ronddraaiende beweging. Beweeg hierbij je rechterhand linksom en je linkerhand rechtsom;
  5. Wissel af door de cirkelende beweging met beide handen te gelijk te maken of om en om;
  6. Herhaal dit ongeveer tien keer.

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende drinkt. Dit geldt natuurlijk normaal ook al… Toch is voldoende drinken belangrijk bij het voorkomen van obstipatie.

Verder kun je de ‘normale’ tips proberen. Denk hierbij aan het eten van vezelrijke voeding, voldoende beweging en oefeningen waarmee je de bekkenbodem leert ontspannen. Vergeet daarnaast niet om goed op je eten te kauwen. Kauwen geeft namelijk het startsein aan je spijsvertering. Kauw je te weinig, dan komt dit seintje niet goed door. Ook ben je dan eerder geneigd om te veel te eten.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu