Citytrip: van de ene eettent naar de andere zonder schuldgevoel

Margriet in Barcelona Schuldgevoel

Margriet ging op vakantie naar Barcelona en genoot met volle teugen van al het lekkere eten en drinken. Schuldgevoel? Nee hoor. Lees in haar blog waarom!

Wat is dat toch met vrouwen? Bij ons is het glas vaak halfleeg. Als het gaat om ons zelfbeeld, maar ook met betrekking tot onze relatie met eten. We hebben er vaak zo’n ingewikkelde relatie mee gekregen dat eten een strijd is geworden.  Ik hoor het mezelf zo zeggen als ik iets heb gegeten wat niet (helemaal) gezond is: ‘pff heb ik weer iets slechts gegeten, ik kom vast weer aan’.

Het is een vastgeroest patroon dat wij onszelf hebben aangeleerd.  Ik weet als geen ander hoe lastig het is om dit alles positief om te buigen maar het kan echt en het lukt mij steeds vaker! Wat wat mij betreft zijn er 2 belangrijke dingen waar vrouwen zich beter bij kunnen voelen: Allereerst zouden wij eens minder vaak streng voor onszelf moeten zijn en ten tweede stel ik voor dat wij meer moeten genieten,  niet in het minst van eten!

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik met vriendinnen naar Barcelona zou gaan. En wij hebben daar toch lekker gegeten! Als ik echt heel eerlijk ben dan wij zijn de hele stad door gecrossed, op de fiets en lopend, van de ene eettent naar de andere, van ontbijt, naar lunch en naar diner. Ik vind het zo zonde als je in een voor jou nieuwe stad bent en je zit in de verkeerde restaurants. Als je van tevoren  een beetje zoekt op het Internet dan kom je op de leukste plekken waar met name de locals eten met de meest heerlijke gerechten.

Schuldgevoel? Nee hoor.

We zijn gestart met een fietstocht door de stad, een ‘dikke’ aanrader in iedere stad. Je bent lekker in beweging, je ziet direct alle highlights en je kan daarna bepalen waar je echt nog naar toe wil. Wij hebben uiteraard de gids gevraagd waar we lekker konden eten. Onze fietstocht eindigde dan ook bij Flaxe en Kale, een van de meest healthy hotspots van Barcelona (zie foto). Ik had deze hotspot zelf al opgeschreven en dacht dat deze te ver uit de richting zou zijn, maar op de fiets ben je er zo. Het is een prachtige tent, alles is verantwoord en het eten was ontzettend lekker!

Kortom genieten zonder dat kleine stemmetje in je hoofd: zou je dat nu wel doen? Het was gezond dus konden we er gerust een lekker Spaans wijntje bij nemen. Als ik onze foto’s terugkijk dan zie je ons alleen maar eten, en bijpraten want dat is voor mij onlosmakelijk verbonden met eten!

Ok, na die 4 dagen moest ik wel weer even een week mijn best doen en rustig aan doen om weer op mijn gewicht te komen. Je eet natuurlijk anders en in mijn geval  heb ik wat meer wijntjes gedronken dan dat ik normaal doordeweeks doe. Het draait allemaal om balans en gelukkig vind ik deze vaak weer terug. Want door echt even helemaal te genieten, heb je immers des te meer energie om er bij thuiskomst weer vol tegen aan te gaan!

Dus ga je een citytrip maken? Zoek van tevoren op hotspots, stap op de fiets en je komt op de meest leuke plekken waar je anders nooit zou komen. Verdiep jezelf erin. En het belangrijkste? Geniet van je welverdiende vrije dagen, het eten, maar vooral van elkaar!

Liefs,

Margriet

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!