Goed voorbereid van start

Starten met ondernemen

Bij het starten van jouw eigen onderneming komt van alles kijken. En ondanks dat er wanneer je start als Curves Franchisenemer van alles voor je klaar staat, is het fijn om een overzicht te hebben van waar je zoal aan moet denken. Want… Een goede voorbereiding is het halve werk!

Een goede basis
Wanneer je een eigen onderneming wil starten is het slim om een businessplan te schrijven. Een goed businessplan helpt je om je doelen en strategieën duidelijk te krijgen. Ook geeft het inzicht in de haalbaarheid van je idee en doelen. Het is belangrijk dat jouw businessplan concreet en realistisch is. Ook is het van belang dat je de belangrijke aspecten van jouw onderneming in dit businessplan meeneemt.

Wie is jouw doelgroep?
In jouw businessplan komt ook een stuk te staan over de doelgroep waarop jij je met jouw onderneming wil richten. Want wie is jouw potentiële klant? Wat hebben zij nodig? Door jouw doelgroep en hun wensen/behoeften in beeld te brengen kun je jouw producten en/of diensten beter afstemmen.

Wie is jouw concurrentie?
Om erachter te komen waar jouw kansen liggen is het uitvoeren van een concurrentieanalyse een belangrijke stap. Door in kaart te brengen wie jouw directe concurrenten zijn en wat jouw onderneming onderscheidt van hen kun je kijken waar jouw kansen liggen.

Boekhouding en financiën
Ondanks dat dit vaak niet het favoriete onderwerp is van ondernemers, is het wel erg belangrijk… Een goede financiële planning draagt bij aan het succes van jouw onderneming. Je creëert namelijk een realistisch beeld van de kosten die moeten worden gemaakt voor het starten en het runnen van de onderneming. Ook maak je een overzicht van de verwachtte inkomsten zodat je inzicht krijgt in wat er nodig is om jouw bedrijf op te zetten en draaiende te houden.

Vergeet overigens niet om te kijken of er financieringsmogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan subsidies, leningen of investeerders. Zoek de verschillende opties uit en bepaal of een van deze opties bij jou en jouw bedrijf passen.

Om overzicht te houden is een overzichtelijke boekhouding van belang. Er zijn allerlei programma’s beschikbaar die de boekhouding een eitje maken.

Bouwen aan je naamsbekendheid
Bij Curves krijg je allerlei middelen wanneer het aankomt op marketing en profiteer je van de wereldwijde naamsbekendheid. Er is een marketingkalender beschikbaar waarin je kunt zien welke acties op welk moment plaatsvinden en welke materialen je daarvoor kunt gebruiken. Door actief bezig te zijn met de marketing rondom jouw bedrijf zorg je ervoor dat jouw Curves Club opvalt. Jouw potentiële klanten weten waar je voor staat en waar ze jou kunnen vinden.

Dit geldt overigens niet alleen offline – bijvoorbeeld in de vorm van posters en flyers – maar ook online! Door actief te zijn op social media vergroot je het bereik!

Ben jij even enthousiast over Curves als wij? Meld je dan aan voor meer informatie!