Ben jij een echte ondernemer?

sporten effecten

Iedereen is anders. Dat geldt natuurlijk ook wanneer het op ondernemen aankomt. Geen enkele ondernemer is hetzelfde en onderneemt daardoor op zijn of haar eigen manier. Toch kan iedereen ondernemer worden, zolang je er passie en een dosis doorzettingsvermogen voor hebt. Wel zijn er een aantal kenmerken waar veel ondernemers aan voldoen. Herken jij jezelf hierin? Kortom; Ben jij een echte ondernemer?

Geen problemen, maar oplossingen!
Wanneer je onderneemt kom je van alles en nog wat tegen. Je leert allemaal nieuwe mensen kennen door te netwerken, komt in aanraking met klanten en hebt bepaalde verplichtingen. Dit alles brengt leuke en minder leuke dingen met zich mee. Zo kan er bijvoorbeeld een conflict ontstaan tussen jou en een van je klanten.

Niet iets wat direct roet in het eten gooit… Wel een goed voorbeeld van waarom oplossingsgericht denken een fijne eigenschap is wanneer je onderneemt. Het is namelijk belangrijk om niet in een probleem te blijven hangen, maar om vooruit te denken. Bedenkt een oplossing voor het conflict en handel ernaar.

Risico’s horen erbij
Het durven nemen van risico’s betekent niet dat je zomaar alles ‘even’ moet doen. Denk na over volgende stappen en durf een stap te nemen waarvan de uitkomst nog onbekend is. Wanneer je start met ondernemen begint dit al. Je kunt natuurlijk veilig blijven doen wat je altijd al hebt gedaan… Je kunt ook de uitdaging met beide handen aanpakken en ervoor gaan! Elk ‘risico’ is een stap die je nog niet eerder hebt gemaakt. En dat zijn stappen waarmee je jouw bedrijf, maar ook jezelf, mee laat groeien!

Wel raden we aan om je altijd goed te laten informeren en op onderzoek uit te gaan. Op die manier kun je zelf een afweging maken of het ‘risico’ dat je wil nemen kan leiden naar het gewenste resultaat.

Ben jij verantwoordelijk?
Geen enkele weg naar een succesvolle onderneming is hetzelfde. Dat betekent dat ondernemen vaak gebeurt met vallen en opstaan. Start je jouw eigen Curves Club, dan zijn er veel zaken centraal geregeld voor jou als franchisenemer waardoor jij jouw onderneming op een professionele manier kunt managen zonder dat je alles zelf moet uitzoeken en opzetten. Wel is een dosis verantwoordelijkheid van belang. Ondanks dat je zelf het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden, ben je volledig zelfstandig ondernemer.

Jouw passie, enthousiasme, inzet en verantwoordelijkheid is dan ook van groot belang voor het succes van jouw Curves Club!

Dus ben jij even enthousiast over Curves als wij? Meld je dan aan voor meer informatie!