,

Bewegen is gezond! De voordelen op een rij

rood hoofd / bewegen

Voldoende beweging zorgt er niet alleen voor dat je een betere conditie en sterkere spieren krijgt. Ook brengt het heel wat positieve voordelen met zich mee voor op de lange termijn. Welke voordelen dat precies zijn en hoe vaak je daarvoor zou moeten bewegen? Wij zetten het graag op een rij!

Bewegen is gezond
Wanneer je voldoende beweegt kweek je sterke spieren en een goede conditie. Ook werk je aan de volgende gezondheidsvoordelen voor je lichaam:

  • Je verlaagt de kans op hart- en vaatziekten met 20 tot 30%;
  • Je bloeddruk verlaagt waardoor je de kans op bijvoorbeeld een hartinfarct of beroerte verkleint;
  • Mensen die voldoende bewegen leven langer;
  • Bewegen vermindert stress;
  • Je krijgt meer energie;
  • Niet alleen je botten, maar ook je spieren worden sterker;
  • Overgangsklachten verminderen.

Maar hoe vaak dan?
Langdurig zitten is erg slecht voor ons lichaam. Wanneer het om zitten gaat zijn we in Nederland koploper ten opzichte van de rest van Europa… Maar liefst 32% van de bevolking brengt meer dan 7,5 uur zittend door. Dit terwijl 4 uur toch eigenlijk echt de maximum is.

Belangrijk is dan ook om niet te vaak stil te zitten. Met deze tips breng je op een eenvoudige manier wat extra beweging in je dag.

Daarnaast is het belangrijk om tenminste 2,5 uur per week matig intensief te bewegen. Ga wandelen of pak wat vaker de fiets naar bijvoorbeeld de supermarkt.

Voer daarnaast in ieder geval twee keer per week activiteiten uit waarbij je jouw spieren en botten versterkt. Voor ouderen wordt geadviseerd om dit te combineren met balansoefeningen.

Wanneer je 3 keer per week 30 minuten komt sporten bij Curves werk je sowieso al aan sterke spieren en botten. Daarnaast heb je al 1,5 uur beweging in de week gehad! Pak je de fiets naar jouw Curves Club of ga je er wandelend heen, dan haal je die 2,5 uur per week zo.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Hartstichting