3x meer resultaat in de sportschool

Gewenste resultaat sportschool

Ben je super fanatiek bezig in de sportschool maar krijg je niet de gewenste resultaten? Misschien komt dat door een van de volgende redenen:

1. Niet genoeg rust.

Misschien ben jij wel zo iemand die het heerlijk vind om elke dag een intensieve work-out te doen. Maar wist je dat het juist belangrijk is dat je ook af en toe rust neemt? Een dagje thuis blijven is in jouw ogen misschien een verspilling, maar het is juist een goede afwisseling: tijdens rustmomenten worden je spieren namelijk alleen maar sterker. Kun je de dag er na gewoon weer mooi gaan sporten!

2. Je doet je Curves circuit op een te rustig tempo.
De Curves apparaten werken met een hydraulische weerstand: dus hoe sneller jij beweegt, hoe zwaarder het wordt. Als jij de oefeningen altijd op hetzelfde rustige tempo doet (terwijl je eigenlijk veel meer kan..:-)), kan dat er voor zorgen dat je geen vooruitgang boekt. Probeer een volgende keer daarom in ieder geval een keer extra te bewegen binnen die 30 seconden!

3. Je viert een voltooide work-out iets té goed.
Je mag natuurlijk ontzettend trots zijn op het feit dat je weer een work-out hebt voltooid, maar om dat nou meteen groots aan te pakken met een alcoholisch drankje of een reep chocola? Dat is iets te veel van het goede. Pak liever een gezonde shake of een eiwitrijke maaltijd, op die manier kan je lichaam zich namelijk beter herstellen.

Werk jij je in het zweet en daarbij doe je ook al het bovenstaande, maar boek je nog steeds niet genoeg resultaat? Vraag dan eens aan je Curves coach hoe dat kan. Misschien kunnen jullie dan samen naar een oplossing zoeken!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!