3x Voordelen van minder suiker eten

Suiker

Suiker (en zout) is aan veel van onze voeding toegevoegd. Het wordt namelijk onder andere gebruikt om voedingsmiddelen langer houdbaar te maken. In de meest onverwachte producten is het dan ook terug te vinden. Denk bijvoorbeeld aan pastasaus of kipfilet voor op brood. Wanneer je te veel suiker binnenkrijgt kan dit leiden tot overgewicht, obesitas en chronische ziekten zoals diabetes type 2. Door op te letten hoeveel suiker je binnenkrijgt kun je de inname van toegevoegde suikers verlagen. Dit is niet alleen gezonder op de lange termijn… Ook op de korte termijn merk je hier effect van.

Stel je zou één week lang geen suikers eten en drinken, dan krijg je:

Meer energie
Een wisselende suikerspiegel zorgt ervoor dat je minder energie hebt. Wanneer je veel suiker binnenkrijgt, krijg je een boost aan energie. Toch is dit niet handig, want de piek in je bloedsuikerspiegel wordt al snel opgevolgd door een flinke daling. Dit kost juist energie. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een tussendoortje zonder toegevoegde suikers blijft je bloedsuikerspiegel stabieler en voel je je energieker.

Betere nachtrust
De inname van suiker heeft eveneens invloed op onze nachtrust. De pieken en dalen die overdag in de bloedsuikerspiegel komen zorgen er namelijk voor dat je onrustig slaapt. Het effect is dat je bloedsuikerspiegel ’s nachts moeite heeft om stabiel te blijven. Eet je minder suiker, dan heb je overdag meer energie en ’s nachts een betere nachtrust.

Suiker = veel calorieën
Door minder suiker te eten of suikerrijke voeding volledig uit je dieet te schrappen, kun je wat extra kilo’s verliezen. Dit komt doordat suiker veelal in producten zit die ons lichaam niet per se nodig heeft om gezond te blijven. Denk bijvoorbeeld aan koekjes. Laat je die weg en vervang je die door een gezonder alternatief, dan heeft dit een positieve invloed op je gewicht.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Women’s Health