Challenge extra stappen maken: tips over hoe je meer stappen kunt zetten

Stappenchallenge

In onze challenge heb je misschien al wel verschillende mogelijkheden gelezen over hoe je meer stappen kunt zetten. Maar ben je inmiddels toe aan nieuwe tips? Die lees je hier!

Parkeer je auto wat verder dan anders
Ga jij altijd met de auto naar je werk? Kies er dan eens voor om je auto verder weg neer te zetten zodat je een langere afstand moet lopen. Het voordeel van deze tactiek is dat je na werktijd ook diezelfde afstand weer terug moet lopen. En voordat je het weet is dit een flinke plus op je aantal stappen!

Leen een hond
Mensen met een hond als huisdier komen vaak aan meer stappen dan mensen zonder. Wil je liever geen hond aanschaffen alleen om meer stappen te zetten? Dat begrijpen we ;-). Maar je kunt best eens een hond lenen van iemand om zo een wandelingetje extra te maken. Misschien heeft je buurvrouw wel juist een keer geen zin om met de hond te lopen. Zo heb jij meer stappen, een blije hond en waarschijnlijk een blije buuf!

Go shopping!
Aha! Een goed excuus om wat meer stappen te zetten. Een goede dag shoppen is al goed voor zo’n 10- tot 20.000 stappen. Kies dus een leuke stad en neem je moeder, zus, oma, dochter en/of vriendin mee en dagje weg!

Avondje uit
Kan jij nog wel tegen een avondje stappen? Ga dan eens een avondje goed los. Zo dans je er zo 10.000 stappen bij. Zo doe je iets sociaals en werk je aan je stappen! Als je daarbij te veel drankjes doet heb je natuurlijk dat het effect iets minder wordt.. maar zo vang je wel twee vliegen in één klap. En wat sociaals gedaan met je vrienden, én genoeg stappen.

Huishouden is nog ergens goed voor
Doe alle huishoudklussen op één dag. Het lijkt misschien alsof je niet echt met je stappen vooruit gaat als je thuis bent, maar als je huishoudelijke klusjes gaat doen verander je dat drastisch. Stofzuig het hele huis, zet de was klaar, maai het gras, dweil het huis en voordat je het weet zijn je stappen flink toegenomen!

Verwen jezelf met een nieuwe wandeloutfit
Het klinkt misschien als een beetje onzinnig, maar als je jezelf trakteert op een nieuwe wandeloutfit motiveert dat je om het toch te dragen en zo meer stappen te zetten. Na het shoppen, wat overigens een andere tip was, kun je een rondje maken in je nieuwe wandelkleding.

Bedenk nieuwe wandelroutes
Ben je het wandelen zat doordat je elke keer dezelfde route neemt? Doe eens gek en probeer elke dag een andere kant uit te gaan. Zo zie je meer van de omgeving én zet je extra stappen. Want je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe lang die nieuwe route is.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!