Meer bewegen voor een langer leven

Gezondheidsvoordelen beweging

Gezond en gelukkig ouder worden dat willen we allemaal. Beweging helpt daarbij. Niet alleen fysiek maar ook mentaal brengt voldoende beweging voordelen met zich mee. Sterker nog, doordat je de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten vermindert neemt de lengte van je leven toe.

Hoeveel beweging heb je nodig?
Volwassenen tussen de 18 en de 64 jaar hebben wekelijks 150 tot 300 minuten aan matig-intensieve beweging nodig. Dit betekent dat je dagelijks minimaal 30 minuten moet bewegen, gedurende 5 dagen in de week. Activiteiten die onder matig-intensieve beweging vallen zijn wandelen, fietsen, zwemmen en dansen… Ook andere activiteiten waarbij je hartslag hoger wordt en je wat kunt gaan zweten zijn perfect. Het is niet nodig om helemaal buitenadem te raken.

Gezondheidsvoordelen door beweging
Wanneer je voldoende beweegt levert dit zowel mentaal als fysiek gezondheidsvoordelen op. Beweging helpt je om op een gezond gewicht te blijven. Daarnaast verhoogt het je energieniveau en verbetert het de kwaliteit van je nachtrust.

Ook kan voldoende beweging onder andere bijdragen aan een sterker immuunsysteem, het risico op letsel verminderen en stress verminderen.

De invloed op onze levensduur
Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Circulation laat zien dat volwassenen die meer bewegen dan de aanbevolen hoeveelheid het risico op overlijden verminderen. Voldoende training heeft laten zien dat de kans op overlijden door hart- en vaatziekten aanzienlijk vermindert. Dit voordeel is optimaal bij matig-intensive beweging van 300 tot 599 minuten per week (ongeveer 5 uur per weer, dus ongeveer 45 minuten per dag).

Wel is het belangrijk om erop te letten dat je de workout goed uitvoert. Ook het vinden van balans in de mate van beweging is belangrijk. Net als bij alle andere dingen is TE veel beweging niet per se goed, aangezien dit kan leiden tot blessures en stress op het lichaam.

3x 30 minuten!
Bij Curves train je in 30 minuten je gehele lichaam. De combinatie van cardio- en krachttraining daagt je lichaam uit tot matig intensieve beweging. Door in ieder geval driemaal per week naar Curves te gaan, als het even kan op de fiets of lopend, behaal je in no-time de minimale aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging!

Benieuwd of Curves iets voor jou is? Bekijk waar er een Curves Club bij jou in de buurt zit.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Women’s Health | ahajournals.org