,

Een productieve en succesvolle start van 2021!

Productieve en succesvolle start

Na alle chaos van 2020 kan het fijn zijn om 2021 met een plan van start te gaan. Welke doelen heb jij voor jezelf gesteld? En hoe ben je van plan deze aan te pakken? Uitstelgedrag kan eraan bijdragen dat je het nieuwe jaar niet helemaal start zoals je in eerste instantie in gedachte had. Dat willen we natuurlijk niet… Daarom deze handige tips voor een productieve en succesvolle start van 2021!

Wees creatief
Een to-do list werkt niet voor iedereen even goed. Een lijst met alle taken van de dag. Voor de een geeft het overzicht. Voor de ander zorgt het juist voor stress. Ben je van plan een to-do list te maken? Dan hoeft dit geen uitgeschreven lijst van taken te zijn. In plaats daarvan kun je de taken kort uittekenen, bijvoorbeeld aan de hand van icoontjes. Zo ziet je lijst er aantrekkelijker en luchtiger uit!

Plan je rust
Ondanks dat het voor meer ‘taken’ in je agenda zorgt is het belangrijk om ook op drukke dagen even een moment voor jezelf te hebben. Plan daarom bij een overvolle agenda bijvoorbeeld je pauze of een korte wandeling. Op deze manier krijg je meer inzicht in het verloop van je dag en geef je tegelijkertijd je hoofd de nodige rustmomenten.

Afstrepen maar!
Staat er een taak op je lijst waar je echt geen zin in hebt? Begin dan met die taak. Is eenmaal het obstakel afgestreept van jouw lijstje, dan verloopt de rest van jouw dag met zekerheid ook fijner.

Mail en telefoontjes?
Wil je een flinke slag slaan in je to-do list, dan kan het fijn zijn wanneer je niet keer op keer afgeleid wordt van binnenkomende mailtjes en meldingen van je telefoon. Wist je dat een melding ervoor zorgt dat je al snel zo’n 20 minuten uit je focus bent? Het kan dan ook helpen om bijvoorbeeld voor één of twee uur je mail uit te zetten en het geluid van je telefoon uit te schakelen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Women’s Health