De gezondheidsvoordelen van paprika op een rij + recept tip!

Paprika

Paprika’s zijn niet alleen kleurrijk en lekker, ook brengen ze een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Deze knapperige groente is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals rood, geel, groen en oranje en zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen die een positieve invloed hebben op je gezondheid.

Bron aan vitaminen en mineralen
Paprika’s bevatten verschillende vitaminen, bijvoorbeeld vitamine C, vitamine A en vitamine B6. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid. Bovendien heeft vitamine A een positieve invloed op de gezondheid van onze ogen en draagt het bij aan een goed gezichtsvermogen. Vitamine B6 ondersteunt het zenuwstelsel en speelt een rol in de vorming van rode bloedcellen.

Naast vitaminen bevatten paprika’s ook verschillende mineralen, zoals kalium, magnesium en ijzer. Kalium is van belang voor het behoud van een gezonde bloeddruk. Ook bevordert het een goede functionaliteit van onze spieren. Magnesium draagt onder andere bij aan een gezonde botstructuur. IJzer is van belang voor het transport van zuurstof via het bloed, wat nodig is voor energieproductie en algehele vitaliteit.

Naast vitaminen en mineralen bevatten paprika’s maar weinig calorieën en zijn ze rijk aan vezels.

Kortom, paprika’s zijn niet alleen een lekkere toevoeging aan verschillende gerechten. Ook brengen ze gelijk kleur in je maaltijd. Door de uiteenlopende vitaminen en mineralen dragen paprika’s onder andere bij aan een beter immuunsysteem, een stralende huid en gezonde ogen.

Recept tip
Voor een lekkere maaltijd met paprika heb je niet veel nodig. Deze geroosterde paprika’s maak je namelijk in een handomdraai.

Dit heb je nodig:

  • 3 of 4 paprika’s
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Peterselie of basilicum voor garnering (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Was de paprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in brede reepjes.

Leg de paprika op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verdeel de fijngehakte knoflook gelijkmatig over de paprika. Besprenkel de paprika met de olijfolie. Voeg eventueel een klein beetje zout en peper toe om het geheel verder op smaak te brengen. Meng alles goed door elkaar.
Rooster de paprika’s gedurende 20 tot 25 minuten in de oven tot de zacht zijn. Schep de paprika halverwege een keer voorzichtig om.

Laat de paprika’s wat afkoelen en garneer ze met de kruiden.

Smakelijk eten!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.