,

4x Geheimen voor een goede conditie

Conditie

Een goede conditie heb je niet zomaar. Om je conditie te verbeteren moet je in beweging komen. Bewegen houd je soepel, sterk en fit. Maar hoe je gemotiveerd blijft en je conditie op pijl houdt? Met deze ‘geheimen’ lukt het jou ook!

Maak er een gewoonte van
Beginnen met sporten of sporten na enige tijd weer oppakken kan best lastig zijn. Hoe je begint met sporten? Door er een gewoonte van te maken maak je het jezelf makkelijker. Plan je sport momenten en ga op die momenten ook daadwerkelijk.

Niet te lang, niet te kort
Mensen die niet goed zijn in stilzitten hebben over het algemeen sneller een betere conditie. De kleinste dingen dragen dus bij aan je conditie. Heb je een kantoorbaan? Wiebel dan op je stoel, sta wat vaker op etc. Ook de sportmomenten hoeven niet lang te zijn. Zoals we eerder schreven; ‘Een effectieve workout hoeft niet lang te duren’.

Bij Curves weten we dat maar al te goed. Drie keer per week train je in 30 minuten je hele lichaam. Door de combinatie van cardio- en krachttraining werk je aan de fitheid van je lichaam. Je bouwt spieren op en verbetert de conditie.

Geen smoesjes
Smoesjes zijn echt killing wanneer het gaat om het bereiken van je doelen. Wil je werken aan je gezondheid en een betere conditie opbouwen? Dan moet je daar iets voor doen. Het verzinnen van smoesjes is te tackelen op verschillende manieren. Zet bijvoorbeeld je sporttas alvast in de gang klaar op de dag dat je wil gaan sporten en vertel je partner dat je van plan bent om te gaan. Zo heb je net wat meer een stok achter de deur!

Voor het gehele lichaam
Door een sport te kiezen die je hele lichaam traint (Curves!) ben je op een efficiënte manier bezig zonder dat je er al te veel tijd aan kwijt bent. Dit maakt het voor jezelf eenvoudig. Ook zal je merken dat niet alleen het sporten makkelijker wordt na verloop van tijd. Ook in het dagelijks leven merk je al snel verschil doordat je bijvoorbeeld makkelijker de trap op kunt lopen zonder buitenadem te raken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: GezondNu