Gooi niks weg. Maak er iets lekkers van!

Groenten restjes

Het weggooien van groente is zonde! Het is hartstikke gezond, je kunt er allerlei lekkers mee maken. En laten we eerlijk zijn… Groente (en fruit) is duur zat. Kortom: stop met het weggooien van overgebleven groente. Maak iets lekkers met de restjes die je over hebt.

Met overgebleven groenten kun je van alles maken, bijvoorbeeld:

Soep
Vrijwel alle soorten groenten passen perfect in een zelfgemaakte soep. Of het nou gaat om pompoen, broccoli, bloemkool of wortel. Verhit de groente in een grote pan. Voeg bijvoorbeeld (zoete) aardappel, pasta, rijst en/of peulvruchten toe. Als laatste nog wat water en kruiden en pureren maar!

Omelet
Over gebleven groenten zijn ook perfect te gebruiken om een heerlijke omelet mee te maken. Snijd de groenten klein en doe het samen met ei, kruiden en eventueel wat halfvolle melk in een kom. Meng alles door elkaar heen en bak de omelet in een pan.

Quiche
Heb je best wat groenten over, maar past het niet in één ‘standaard’ gerecht? Maak er eens een quiche van. In zo’n hartige taart kun je namelijk van alles combineren. Of het nou gaat om stukjes paprika, broccoliroosjes, sperzieboontjes of tomaat. Meng de gesneden groente met wat melk en twee eieren. Bestrooi de quiche met wat kaas en zet hem in de oven.

In de wok
Door de restjes in stukken te snijden en even te roerbakken of wokken, tover je in no-time een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. De groenten is goed te combineren met bijvoorbeeld noten, peulvruchten, ei of tofu samen met wat zilvervliesrijst, volkorennoedels of volkorenpasta.

Zomerse salade
Nu de temperaturen hoger worden verlangen veel van ons vaker naar een verfrissende maaltijd. Gelukkig kun je de overgebleven groenten ook gebruiken om een frisse salade mee te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten te snijden en in een kom te doen. Breng deze eventueel verder op smaak met wat dressing en/of kruiden en klaar!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Voedingscentrum