Koken is leuk

Weekmenu 3

Margriet, eigenaresse Curves Driebergen: “Ik vind koken heel leuk en met name als ik er de tijd voor heb. Als er vrienden komen eten, dan al een week ervoor een menu verzinnen boodschappen doen, en vrijdag of zaterdagmiddag starten met de voorbereidingen. Een goede voorbereiding is het halve werk echt waar. Je wilt namelijk niet als je aan tafel zit met vrienden de hele avond in de keuken staan. Een voorgerecht en een nagerecht kan je al helemaal klaar hebben voordat de avond begint. Denk aan een soep en een toetje dat al klaar staat in de koelkast voor gebruik! En niks is zo ontspannend dan jouw favoriete muziekje op te zetten als je in de keuken staat en dan ontspannen heerlijke gerechtjes klaarmaken! Tijd voor jezelf! Ik heb echt wel eens een keer toen de kinderen een stuk kleiner waren de keuken gebarricadeerd met barkrukken zodat en de kids en de hond niet in de keuken konden komen. Ha ha, mijn moment!

En om jullie nog wat meer te helpen vinden jullie hier weer een weekmenu!”

Week 3

Maandag
Ontbijt

  • Ontbijtsmoothie van halve banaan, 1 sinaasappel, 100 ml yoghurt, 3 lepels havermout en een beetje honing
  • Kop thee of koffie

Lunch

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • 1 snee volkoren mueslibrood met roomboter
  • Fruitsalade van halve banaan + 2 mandarijnen
  • Reepjes paprika

Dinsdag
Ontbijt

  • Fruitsalade van druiven, 1 peer, 1 lepel gehakte walnoten en 100 gram volle kwark
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • 2 sneetjes volkorenbrood, 1 met notenpasta, 1 met plak kaas en tomaat
  • 1 appel
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Blokje (extra) pure chocolade (25 gram)
  • 4 gedroogde abrikozen
  • Worteltjes

Woensdag
Ontbijt

  • Havermoutpap van 200 ml halfvolle melk met 6 eetlepels havermout met geraspte appel, 1 lepel gehakte walnoten, een halve lepel rozijnen en wat kaneel
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • Franse uiensoep
  • Stukje volkoren stokbrood 2 mandarijnen
  • Beker halfvolle melk

Avondmaaltijd

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Schaaltje kwark met 1 sinaasappel in stukjes
  • Schaaltje rauwkost met plakjes komkommer en cherrytomaten Handje studentenhaver

Donderdag
Ontbijt

  • 2 sneetjes roggebrood, 1 met kaas, 1 met appelstroop
  • Glas versgeperst sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • Volkoren bolletje met sla, ui en een nieuwe of zure haring
  • appel
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Plak bananenbrood
  • 1 handje gemengde noten
  • 1 schaaltje yoghurt met paar druiven plakjes komkommer

Vrijdag
Ontbijt

  • Kom yoghurt met granola en blauwe bessen (eventueel uit de diepvries)
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • Snelle groentesoep
  • Volkorenbolletje met rauwe ham
  • 1 sinaasappel
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

Zaterdag
Ontbijt

Lunch

  • Tosti van 2 sneetjes volkorenbrood met plakje rauw ham, kaas en reepjes paprika
  • Salade van 2 tomaten in plakjes met basilicum, olijfolie en balsamicoazijn
  • Beker halfvolle melk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Schaaltje kwark met lepel pecannoten en 2 gedroogde abrikozen in stukjes
  • 1 peer
  • Schaaltje rauwkost: cherrytomaat en reepjes paprika

Zondag
Ontbijt

  • Schaaltje volle yoghurt met zelfgemaakte granola
  • Glaasje sinaasappelsap van 1 sinaasappel
  • Kop thee of koffie

Lunch

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Milkshake van 125 ml (boeren)karnemelk, 1 banaan en een beetje limoensap
  • Handje popcorn
  • Plakjes komkommer
  • Eventueel 1 glas wijn

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.