Koken is leuk
Margriet, eigenaresse Curves Driebergen: “Ik vind koken heel leuk en met name als ik er de tijd voor heb. Als er vrienden komen eten, dan al een week ervoor een menu verzinnen boodschappen doen, en vrijdag of zaterdagmiddag starten met de voorbereidingen. Een goede voorbereiding is het halve werk echt waar. Je wilt namelijk niet als je aan tafel zit met vrienden de hele avond in de keuken staan. Een voorgerecht en een nagerecht kan je al helemaal klaar hebben voordat de avond begint. Denk aan een soep en een toetje dat al klaar staat in de koelkast voor gebruik! En niks is zo ontspannend dan jouw favoriete muziekje op te zetten als je in de keuken staat en dan ontspannen heerlijke gerechtjes klaarmaken! Tijd voor jezelf! Ik heb echt wel eens een keer toen de kinderen een stuk kleiner waren de keuken gebarricadeerd met barkrukken zodat en de kids en de hond niet in de keuken konden komen. Ha ha, mijn moment!
En om jullie nog wat meer te helpen vinden jullie hier weer een weekmenu!”
Week 3
Maandag
Ontbijt
- Ontbijtsmoothie van halve banaan, 1 sinaasappel, 100 ml yoghurt, 3 lepels havermout en een beetje honing
- Kop thee of koffie
Lunch
- Rode bietensalade met spinazie en feta
- Glas (boeren)karnemelk
Avondmaaltijd
- Blini met zalmsnippers
- Roerbakgroenten (200 gram) Glas water
Tussendoor
- Thee, koffie en water
- 1 snee volkoren mueslibrood met roomboter
- Fruitsalade van halve banaan + 2 mandarijnen
- Reepjes paprika
Dinsdag
Ontbijt
- Fruitsalade van druiven, 1 peer, 1 lepel gehakte walnoten en 100 gram volle kwark
- Kop thee of koffie
Lunch
- 2 sneetjes volkorenbrood, 1 met notenpasta, 1 met plak kaas en tomaat
- 1 appel
- Glas (boeren)karnemelk
Avondmaaltijd
- Boerenkoolsoep
- 2 mandarijnen
- Glas water
Tussendoor
- Thee, koffie en water
- Blokje (extra) pure chocolade (25 gram)
- 4 gedroogde abrikozen
- Worteltjes
Woensdag
Ontbijt
- Havermoutpap van 200 ml halfvolle melk met 6 eetlepels havermout met geraspte appel, 1 lepel gehakte walnoten, een halve lepel rozijnen en wat kaneel
- Kop thee of koffie
Lunch
- Franse uiensoep
- Stukje volkoren stokbrood 2 mandarijnen
- Beker halfvolle melk
Avondmaaltijd
Avondmaaltijd
- Pompoen uit de oven met braadworst
- Glas water
Tussendoor
- Thee, koffie en water
- Schaaltje kwark met 1 sinaasappel in stukjes
- Schaaltje rauwkost met plakjes komkommer en cherrytomaten Handje studentenhaver
Donderdag
Ontbijt
- 2 sneetjes roggebrood, 1 met kaas, 1 met appelstroop
- Glas versgeperst sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
- Kop thee of koffie
Lunch
- Volkoren bolletje met sla, ui en een nieuwe of zure haring
- appel
- Glas (boeren)karnemelk
Avondmaaltijd
- Spruitjesstamppot met olijven
- Gehaktbal
- Glas water
Tussendoor
- Thee, koffie en water
- Plak bananenbrood
- 1 handje gemengde noten
- 1 schaaltje yoghurt met paar druiven plakjes komkommer
Vrijdag
Ontbijt
- Kom yoghurt met granola en blauwe bessen (eventueel uit de diepvries)
- Kop thee of koffie
Lunch
- Snelle groentesoep
- Volkorenbolletje met rauwe ham
- 1 sinaasappel
- Glas (boeren)karnemelk
Avondmaaltijd
- Italiaans stoofvlees
- Aardappel-knolselderijpuree
- Geroerbakte savooiekool (200 g)
- Schaaltje yoghurt met lepel gedroogde cranberry’s
- Glas water
Tussendoor
- Thee, koffie en water
- 1 havermout-dadelreep
- 1 kiwi
- 1 handje studentenhaver
Zaterdag
Ontbijt
- Roerei met paprika, ui en tomaat (Chachouka)
- 1 snee volkorenbrood
- Glas sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
- Kop thee of koffie
Lunch
- Tosti van 2 sneetjes volkorenbrood met plakje rauw ham, kaas en reepjes paprika
- Salade van 2 tomaten in plakjes met basilicum, olijfolie en balsamicoazijn
- Beker halfvolle melk
Avondmaaltijd
- Kip piri piri
- In de oven gebakken aardappels
- Salade van kropsla en yoghurtdressing 2 mandarijnen
- Glas water
Tussendoor
- Thee, koffie en water
- Schaaltje kwark met lepel pecannoten en 2 gedroogde abrikozen in stukjes
- 1 peer
- Schaaltje rauwkost: cherrytomaat en reepjes paprika
Zondag
Ontbijt
- Schaaltje volle yoghurt met zelfgemaakte granola
- Glaasje sinaasappelsap van 1 sinaasappel
- Kop thee of koffie
Lunch
- Linzensalade met geitenkaas
- Trosje druiven
- Glas (boeren)karnemelk
Avondmaaltijd
- Marokkaanse visstoofschotel
- Glas water
Tussendoor
- Thee, koffie en water
- Milkshake van 125 ml (boeren)karnemelk, 1 banaan en een beetje limoensap
- Handje popcorn
- Plakjes komkommer
- Eventueel 1 glas wijn
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.