Huidverzorging tips voor een stralende lente huid!

Lente huid

Nu het buiten langzaamaan warmer wordt en de eerste lentebloemen de grond uit komen kunnen we het eindelijk zeggen; de lente hangt in de lucht! De hoogste tijd om jouw huidverzorging eens goed onder de loep te nemen. Want een nieuw seizoen vraagt om andere huidverzorging. Met deze tips heb je in no-time een prachtig stralende lente huid. Lees je mee?

Dag wintervelletje
In de winter is de lucht vaak droog, met als gevolg dat je huid er al snel droog en dof uit gaat zien. Om van jouw wintervelletje af te komen kun je dan ook het beste zo nu en dan een peeling doen. Met een peeling ontdoe je jouw huid van zijn wintervelletje en komt er een stralende, nieuwe huid tevoorschijn.

Blijven drinken
Het is als het goed is geen nieuwtje dat 60-70% van je lichaam uit water bestaat. Dit water is nodig voor allerlei lichaamsprocessen zoals: transpiratie (warmteregulatie), ademhaling, stoelgang en het afvoeren van afvalstoffen.

Drink je te weinig, dan kun je daar niet alleen lichamelijk last van krijgen in de vorm van hoofdpijn of vermoeidheid. Ook je huid zal er doffer uit gaan zien en je krijgt eerder last van fijne lijntjes.

Door meer water te drinken gaat je huid er stralender uitzien en kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Drink je ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag, dan zal je dit al snel terug zien aan je huid.

Zonbescherming
Ondanks dat de zon nog niet heel fel schijnt is het belangrijk te gaan smeren met zonbescherming. Voor het lentezonnetje van Nederland is een product met factor 10-15 prima. Je beschermt op die manier de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling en voorkomt/verminderd daarmee huidbeschadiging en huidveroudering.

Vergeet je lippen niet!
Naast je huid is het ook belangrijk om je lippen te beschermen tegen de zon. In de winter smeren we volop met vette middeltjes om droge lippen te voorkomen, maar ook in de lente moeten we dit niet vergeten. De lentezon heeft namelijk een grote invloed op rimpeltjes rondom je lippen. Gebruik daarom een lipbalsem met daarin een beschermingsfactor 15.

Wisselen van crème
Begin dit jaar schreven wij al over het beste moment waarop je kunt wisselen van huidverzorging. En zoals wij toen al aangaven; de wisseling van het seizoen is HET moment om te wisselen van huidverzorging.

Zo heeft je huid in de winter een vette crème nodig die de huid voedt. In de lente verandert de behoefte van de huid en kun je over het algemeen beter kiezen voor een hydraterende crème.

Bron: Beautiful Balance