Vanessa in Veghel: halverwege!

Vanessa verbouwing

Vanessa Wolvers is de nieuwste franchisenemer van Curves! Binnenkort opent zij haar eigen Curves Club in Veghel. Tijdens deze leuke en spannende periode volgen we haar op de voet en geeft zij ons een kijkje in haar Curves keuken.

Vanessa

De vorige keer heb je verteld hoe jij jouw droom locatie vond. Het was echter een volledig casco pand waar nog alles moest gebeuren. Hoe verloopt de verbouwing van het pand?
Samen met mijn vader heb ik, na het tekenen van het franchise contract, een planning gemaakt voor de verbouwing. Omdat we de verbouwing in eigen beheer zouden gaan uitvoeren, wilden we een strakke planning: met oplevering rond 1 mei!

Vol goede moed hebben we offertes opgevraagd en afspraken gemaakt voor de eerste werkzaamheden. Maar de eerste tegenslag kwam al na 4 dagen! Mijn vader krijgt een auto-ongeluk en breekt een aantal ribben. We mogen van geluk spreken dat het alleen om een paar ribben gaat, het had ook anders af kunnen lopen.

Dat is nogal een flinke tegenslag! Hoe ben je daar mee omgegaan?
Nadat we van de schrik waren bekomen, hebben we de planning erbij gepakt en hebben we een aantal aanpassingen gemaakt omdat mijn vader zelf niet alles meer kon. Ik ben bijvoorbeeld in de eerste weken zelf mee de kruipruimtes in gegaan, om het riool aan te sluiten en kabels van de ene naar de andere kant te trekken.

Ik denk dat er veel vrouwen zijn die dat niet kunnen, laat staan willen zo’n kruipruimte in duiken! Heel fijn natuurlijk dat je zo handig bent, maar ook pittig lijkt mij?
Ja, de eerste 4 weken waren fysiek zwaar. Voor mij was het werken in de bouw nieuw en zwaarder dan dat ik altijd had gedacht. Aan het einde van de eerste maand zat ik er wel een beetje doorheen, vooral omdat het werkzaamheden waren die natuurlijk wel zeer nuttig zijn, maar verder niks visueels veranderde aan het pand. Riool aanleggen, elektra aansluiten, gaten boren om wc en waterleiding op aan te sluiten. Ik had stress over de cementvloer, omdat die een aantal weken moet drogen voordat je bijvoorbeeld laminaat of pvc-vloer erop kunt leggen.

Mijn opleveringsdatum kwam in gevaar. Wat was ik dan ook blij op de dag dat ze de vloer kwamen storten! Ook omdat we 3 dagen niet in het pand konden: eindelijk een beetje rust. De vloer zit er nu 3 weken in, is droog en het verven van de muren is bijna klaar. De afgelopen week is ook het plafond erin gewerkt en deze week worden er nog een aantal wanden gezet.

VanessaDat schiet al flink op zo te horen. Loop je op schema?
Ja, we lopen op schema. Misschien nog wel voor op schema. Ik heb vandaag zelfs al decoratie opgehangen. Dat wil zeggen, de hartslagposter, de barré en het sanitair opgehangen. Vanaf nu is het een club!

Ik hoorde mezelf vandaag tegen iemand zeggen: “Ik ben in mijn club!” Dat voelt heerlijk.

Zijn er ook dingen mis gegaan met betrekking tot de verbouwing?
Er zijn wel een aantal kleine dingen mis gegaan, maar we hebben alles aan kunnen passen. Er was bijvoorbeeld een wand schuin, waardoor de wastafel niet waterpas opgehangen kon worden. Maar er is altijd een oplossing.

Wat vind je tot nu toe het mooiste in het gebouw?
Op dit moment is het plafond het mooiste. Maar waar ik nu het meeste naar uitkijk om te zien, is de entree: de balie met de wand erachter met het logo erop. Ik hoop dat het wordt zoals ik al 2 maanden in mijn hoofd heb zitten.

Dat moet vast goed komen. Het grote pand heeft lange tijd leeg gestaan voordat jij erin kwam. Dat moet vast wat reacties teweegbrengen van omwonenden en ondernemers in de straat. Hoe reageert de buurt?Vanessa
Het pand waar mijn club in zit is nieuwbouw en heeft bijna 5 jaar leeggestaan. De winkeliers in de buurt zijn erg tevreden en reageren geïnteresseerd. Ze volgen de bouw op de voet. Ze bieden hulp en komen regelmatig kijken. Ook is er veel nieuwsgierigheid onder de Veghelse bevolking. Er lopen regelmatig mensen binnen voor informatie.

Als je niet bezig bent met verbouwen, ben je dus wel druk met het promoten van de club. Wat doe je om te ontspannen? Dat is natuurlijk ook heel belangrijk om niet overwerkt te raken.
In de eerste weken heb ik niet veel aan ontspanning kunnen doen. De stress om de cementvloer te kunnen storten was hoog. Maar het beetje ontspanning dat wel ging, zat in sporten en wandelen: ik ben weer regelmatig bij Curves Uden te vinden om lekker even mijn rondes te maken.

De afgelopen dagen heb ik ook wat meer tijd vrij kunnen maken om met vrienden bij te kletsen. Tevens komen zij regelmatig mee schilderen, stofzuigen en zomaar even kijken: de belangstelling is groot en op alle vlakken is er veel hulp.

Die hulp van mijn vrienden:zij zorgen ervoor dat ik mijn ontspanning pak. Daar ben ik heel trots op!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!