Recept tip: Italiaanse Quinoa
Bij hogere temperaturen valt een verfrissende maaltijd vaak meer in de smaak dan bijvoorbeeld een stevige stamppot. Wanneer je even geen zin hebt in een standaard salade is deze gezonde Italiaanse Quinoa iets voor jou!
Dit heb je nodig (1 persoon):
- 50 gram quinoa gekookt gewicht;
- 100 gram Parmaham;
- 2 eetlepels pijnboompitten;
- Handje Parmazaanse kaas;
- Handje verse basilicum;
- Groene salade.
Zo maak je het:
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Bak in de tussentijd de Parmaham tot deze knapperig is. Rooster eveneens de pijnboompitjes en scheur de basilicum in kleine stukjes.
Neem een kom en doe de quinoa daarin. Voeg een klein beetje peper, zout en olijfolie toe. Meng het geheel door elkaar.
Voeg de knapperige Parmaham samen met de geroosterde pijnboompitjes en de stukjes basilicum toe aan de kom met quinoa.
Strooi wat Parmazaanse kaas over het geheel en serveer de Italiaanse Quinoa in combinatie met een groene salade.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.