,

Gezonder barbecueën doe je zo!

Gezonder barbecueën Mais

Nu de dagen langer én warmer worden, halen we massaal de barbecues weer tevoorschijn. Helaas staat een avondje barbecueën niet altijd gelijk aan een gezonde maaltijd, maar met een paar kleine aanpassingen kun je zonder schuldgevoel meegenieten. Kortom; Gezonder barbecueën? Dat doe je zo!

Groentes grillen
Gevulde portobello is een grote winnaar tijdens een BBQ. Neem een halve courgette, 1 paprika, 1 ui en een halve aubergine. Gril deze in plakken of repen op de BBQ. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Hol ondertussen vier portobello’s uit en vul deze met de gegrilde groenten. Strooi er een handje geraspte kaas overheen en vouw ze in aluminiumfolie; 10 minuten op de BBQ en smullen maar!

De shaslick is een barbecue-klassieker. Vervang het vlees eens door champignons. Zo krijg je naast al dat vlees toch je veggies binnen. Marineer de champignons met een eetlepel olijfolie, een eetlepel tomatenpuree en ½ theelepel paprikapoeder. Prik steeds twee champignons aan het spiesje, gevolgd door 2 partjes ui en 2 stukjes paprika. Makkelijker wordt het niet!

Ook maiskolven worden steeds populairder tijdens een barbecue. Snijd een aantal maiskolven doormidden en smeer ze in met ghee (Indiaas geklaarde boter bomvol voedingsstoffen). Vouw de kolven vervolgens in aluminiumfolie en leg ze op de grill. Breng de maïskolf op smaak met een snufje zee- of himalayazout.

Gezonder barbecueën? Weg met het stokbrood!

Stokbrood is op veel barbecues een vaste gast. Dit in combinatie met vette sausjes? Not so healthy… Gelukkig hebben wij de perfecte vervanger: zoete aardappel. Maak de zoete aardappel schoon onder koud stromend water. Snijd in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik. Zet het broodrooster op een lage stand en rooster de plakjes zoete aardappel tot ze verkleuren en opbollen. Dit duurt ongeveer acht tot tien minuutjes. Klaar zijn je toastjes!

De kers op de BBQ
Een goede barbecue is niet compleet zonder een toetje. Sla die magnum een keer over en ga voor een kleurrijke fruitsalade! Kies al je favoriete fruitsoorten, snijd ze in stukjes, hussel ze flink door elkaar en serveer in een mooie schaal! Lekker én gezond.

Bron: Women’s Health