Paasrecept: Schattige broodvogeltjes

Pasen broodvogeltjes recept

Weet je nog niet wat je met Pasen op tafel wil zetten? Misschien is dit leuke recept voor schattige broodvogeltjes een idee! En deze broodvogeltjes zien er niet alleen leuk uit, er zit ook stiekem wat groente in verstopt.

Dit heb je nodig (6 stuks):

  • 500 gram (spelt)bloem
  • 10 gram zout
  • 1 el honing
  • 1 zakje gist
  • 2 eieren
  • 2 el boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram wortel
  • 12 rozijnen
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:
Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 1 uur
Oventijd: circa 20 minuten

Neem een kom en meng het bloem, zout, de honing en gist. Splits één van de eieren. Voeg het eiwit en het andere ei samen met 150 mL handwarm water en meng het. Kneed het deeg met behulp van een keukenmachine gedurende 5 minuten.

Voeg de boter toe aan het deeg en kneed nogmaals 5 minuten tot er een elastisch, iets plakkerig deeg ontstaat. Vorm het deeg tot een bol en doe dit in een ingevette kom. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg gedurende 1 uur op kamertemperatuur rijzen. Het deeg zal zich verdubbelen in omvang.

Rasp in de tussentijd de wortel fijn. Dep deze goed droog en kneed de wortel door het deeg. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm van elk stuk een rol van ongeveer 20 cm lang. Maak de deegrol aan de ene kant wat dikker dan aan de andere kant.

Leg een knoop in de deegrol. Leg de knoop zo neer dat het dunne uiteinde het kopje van de vogel vormt en het andere de staartveren. Neem een keukenschaar en knip 3 keer in de dikke achterkant voor de veren. Knop 1 keer voor de snavel aan de dunne voorkant. Prik met een cocktailprikker een gaatje ter hoogte van de ogen en druk hier rozijnen in.

Leg de vogels op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven tot 160 °C. Klop het achtergehouden eigeel los en bestrijk hiermee de broodjes. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de vogeltjes in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster en bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker.

Tip: je kunt de broodjes ook invriezen

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: PuurGezond