Garnalen met kerst
Zowel op de Curves Holland Facebookpagina als op de blog kwamen onlangs de gezondheidsvoordelen van garnalen voorbij. Ze zijn niet alleen ontzettend lekker, ze bevatten ook nog een enorme hoeveelheid vitaminen en mineralen. Speciaal daarom delen wij een recept waarmee je in een handomdraai een overheerlijke garnalencocktail op tafel zet. Perfect als voorgerecht tijdens de kerstdagen!
Dit heb je nodig (per persoon):
- ¼ rode grapefruit;
- 2 tl crème fraiche;
- 1 tl fritessaus;
- mespunt ketchup;
- 20 g veldsla;
- 25 g jumbogarnalen;
- 30 g roze garnalen.
Zo maak je de garnalencocktail:
- Snijd de schil en de witte vlies van de grapefruit door en snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen.
- Haal het vruchtvlees eruit en vang het sap op.
- Doe de crème fraiche en de frietsaus samen in één schaaltje en meng deze goed door elkaar.
- Voeg zowel het grapefruitsap als de ketchup toe aan het mengsel van crème fraiche en frietsaus. Voeg nog wat peper toe om het geheel op smaak te brengen.
- Verdeel de grapefruit, veldsla en garnalen over een glas.
- Garneer met 2 jumbogarnalen en bestrooi het geheel met een beetje peper.
Totaal 45 g eiwit, 11 g vet, 31 g koolhydraten, 106 kcal