Lente salade

Nu er van alles in bloei komt te staan en ook het verse fruit eraan komt kunnen wij niet anders dan een heerlijk recept voor een frisse lente salade met jullie delen. Een gezonde salade met fruit uiteraard voor het echte lente gevoel!

Dit heb je nodig:

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el azijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 3 bosuien
  • 75 g veldsla
  • 125 g geitenkaas naturel 45+
  • 150 g verse frambozen

Zo bereid je het:
Deze frisse lente salade bereid je in een paar eenvoudige stappen… Lees je mee?

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie te gebruiken. De pitjes zijn klaar wanneer deze goudbruin zijn gekleurd. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
  2. Klop in de tussentijd de azijn met extra vierge olijfolie in een kom. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  3. Snijd ook de bosui direct in ringetjes.
  4. Doe de veldsla, de bosui en de dressing in een kom. Meng het geheel door elkaar en verdeel de sla vervolgens over vier borden. Verdeel de geitenkaas, frambozen en pijnboompitten over de sla.

Smakelijk eten!

Bron: Allerhande