Eet jij 300-400 gram groente per dag?

Weekmenu 1 Fit & Fun challenge

Ons voedingsprogramma PuurGezond adviseert om per dag 300-400 gram groente per dag te eten. PuurGezond staat voor gezond eten en dat is vooral puur eten: kiezen voor onbewerkte en volle producten. Groenten kunnen bij de lunch, tussendoor, ’s avonds, eigenlijk altijd. Met groenten in soep bij de lunch, heb je meteen een flinke portie te pakken.

Week 1

Maandag
Ontbijt

  • Kom Griekse yoghurt met 1 geraspte appel, 3 eetlepels havermout, een paar gebroken walnoten en eventueel 1 theelepel honing
  • Kop thee of koffie

Lunch

Avondmaaltijd

  • Geroosterde aardappelen in de schil met ui, rozemarijn en olijfolie (25 minuten op 200 graden)
  • Homemade hamburger
  • Gekookte sperziebonen (200 gram) Kropsla met een vinaigrettedressing Glas water

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • 1 banaan
  • Schaaltje rauwkost: worteltjes of schijfjes winterwortel met een dip van 1 eetlepel Griekse yoghurt met ½ eetlepel pesto
  • Handje studentenhaver

Dinsdag
Ontbijt

  • Gekookt ei
  • 2 volkoren knäckebröd dun besmeerd met roomboter, 1 belegd met (geiten)kaas en 1 met appelstroop en plakjes appel
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • 1 volkoren pistolet met tonijnsalade
  • 2 mandarijnen
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Blokje (extra) pure chocolade (25 gram)
  • Smoothie van 1/2 mango, kleine banaan, 50 ml volle yoghurt en verse munt
  • Paar cherrytomaatjes
  • Handje walnoten

Woensdag
Ontbijt

  • Havermoutpap van 200 ml halfvolle melk met 6 eetlepels havermout, blauwe bessen en lepel gehakte walnoten
  • Kop thee of koffie

Lunch

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • 1 appel
  • 1 volkoren knäckebröd met (geiten)kaas en reepjes paprika
  • 1 handje studentenhaver

Donderdag
Ontbijt

  • Kom Griekse yoghurt met granola en gebakken appelpartjes met kaneel
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • Boerenomelet
  • Triangelbroodje
  • 2 mandarijnen
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Blokje (extra) pure chocolade (25 gram) 1 banaan
  • Schaaltje kwark met wat gehakte noten en 1 lepel gedroogde cranberry’s
  • Plakjes komkommer

Vrijdag
Ontbijt

  • 2 sneetjes volkoren mueslibrood dun besmeerd met roomboter, belegd met rauwe ham of plakje kaas
  • ½ grapefruit
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • 1 kom pompoensoep
  • 1 snee zuurdesembrood
  • 1 appel
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Een paar volkoren toastjes met hummus
  • Schaaltje yoghurt met handje walnoten en drup honing Reepjes rode en gele paprika

Zaterdag
Ontbijt

  • Ontbijtmuffin
  • 1 gekookt ei
  • Klein glas sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • Waldorfsalade
  • 1 snee geroosterd zuurdesembrood met wat olijfolie
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Schaaltje kwark met drupje honing en 1 mineola in partjes
  • Handje gedroogde cranberry’s
  • Blokje (extra) pure chocolade (25 gram)

Zondag
Ontbijt

Lunch

  • Tosti van 2 sneetjes volkorenbrood belegd met (geiten)kaas en plakjes tomaat
  • 1 kiwi
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • 1 muesli-notenreep
  • Handje studentenhaver
  • Schaaltje yoghurt met stukjes peer
  • Eventueel 1 glas wijn

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.