3x De leukste buitenactiviteiten

Buitenactiviteiten

Sporten is gezond… En nu we meer thuis zijn dan anders is in beweging blijven nog best lastig. Toch zijn er zowel in huis als buitenshuis activiteiten die je kunt ondernemen om in beweging te blijven. Wandelen en fietsen kennen we allemaal wel, maar heb je ook aan deze drie leuke buitenactiviteiten gedacht?

Yoga in het park
Helemaal tot rust komen in de buitenlucht. Met behulp van yoga lukt het jou ook! Een groot voordeel van yoga is dat je niet alleen je hoofd leeg maakt. Je traint ook direct je spieren en blijft flexibel. Yoga kan in de woonkamer, in de tuin, maar ook heerlijk in het park. Kies je ervoor om yoga te doen in het park, dan helpen niet alleen de oefeningen met tot rust komen. Ook de groene omgeving draagt bij aan een betere ontspanning.

Skeeleren
Onlangs schreven we er een hele blogpost over… Skeeleren! Veel van ons stonden vroeger met regelmaat op skeelers. Naar mate je ouder wordt gebeurt dit alleen lang niet meer zoveel. Toch is skeeleren een fijne manier van cardio. Dus vond je het vroeger leuk om te skeeleren, dan is het wellicht een idee om de skeelers weer eens tevoorschijn te halen en eropuit te gaan! Zorg wel voor de juiste bescherming en oefen eerst onder andere met remmen zodat je veilig op pad kunt. Eerst je kennis opfrissen? Lees dan vooral deze blogpost even!

Groene vingers?
Nu de lente in volle gang is en de zomer er bijna aankomt kunnen de mensen met groene vingers hun geluk niet op. Alles staat in bloei en voor veel planten is het HET perfecte seizoen om gepoot of verpot te worden. Wist je dat je met tuinieren nog best intensief bezig bent? Je tilt, loopt, hurkt en ga zo maar door. Daarnaast werkt tuinieren als een soort therapie. Doordat je bezig bent met de natuur kom je tot rust en vergeet je even de chaos van het dagelijks leven.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.