Meer fruit eten. Hoe pak ik dat aan?

Meer fruit eten

We hoeven je vast niet te vertellen dat het eten van fruit goed is voor je gezondheid. Het advies is dan ook om dagelijks 2 stuks fruit te eten. Dit is gelijk aan minimaal 200 gram fruit per dag. Toch kan het best lastig zijn om aan die dagelijks aanbevolen hoeveelheid te komen. Hoe je dat precies aanpakt?

Wat telt?
Het eten van fruit is belangrijk vanwege de vele gezonde voedingsstoffen die erin zitten. Denk hierbij aan vezels en vitamines. Ook is fruit laag in calorieën waardoor het een perfect tussendoortje is. Door te variëren in het soort fruit wat je eet, zorg je ervoor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je uit fruit kunt halen.

Het eten van alle soorten vruchten telt hierin mee. Het maakt daarbij niet uit of je het fruit zo eet, of bijvoorbeeld verwerkt in een maaltijd zoals yoghurt of havermout.

Vruchtensappen tellen helaas niet mee voor de fruitinname. Het is sowieso gezonder om fruit te eten dan om het te drinken. In fruitsap zit namelijk evenveel suiker als in frisdrank. Dit komt doordat je meer stuks fruit nodig hebt om één glas sap te maken, dan dat je zou eten wanneer je de vrucht los eet. Ook bevat vruchtensap meestal geen vezels meer en geeft het geen vol gevoel.

Zo eet je meer fruit
Wanneer je meer fruit wil eten is het verstandig om je plan concreet te maken. Dit kun je doen door vaste momenten in te plannen waarop je fruit eet, bijvoorbeeld als tussendoortje in de middag of als onderdeel van het ontbijt.

Natuurlijk delen we graag een aantal ideeën waarmee jij in no-time meer fruit binnenkrijgt:

Bij het ontbijt

  • Banaan, aardbei of appel op brood.
  • In de yoghurt of havermout.
  • Als extra naast je ontbijt.

Tussendoortje

  • Fruitspiesjes.
  • Gewoon een appel, peer of ander stuk fruit.
  • Neem fruit gesneden mee in een zakje voor onderweg.

Avondeten

  • Fruit als toetje.
  • Fruit door bijvoorbeeld de salade of pasta.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Voedingscentrum