Dit doet de kou met jouw weerstand
Ondanks dat je door de kou zelf niet direct ziek kunt worden, zijn we gemiddeld wel vaker ziek gedurende de koude wintermaanden. Maar hoe komt dat dan? En is er iets wat je eraan kunt doen?
Minder buiten, meer binnen
Ondanks dat een verkoudheid of griep niet wordt veroorzaakt door de kou, maar door een virus of bacterie, neemt de kans gedurende de wintermaanden wel toe. Dit komt doordat we meer binnen zijn en minder buiten. Onze huizen worden minder goed geventileerd en de lucht is droger.
Drogere lucht zorgt ervoor dat de druppeltjes die we uitademen of hoesten langer in de lucht blijven handen. Het gevolg hiervan is dat zo’n virus zich makkelijker verspreid in deze omstandigheden.
Een minder goede weerstand
Toch heeft de kou wel effect op je weerstand. Wanneer het koud is werkt je lichaam hard om warm te blijven. Doordat je lichaam harder aan het werk is daalt je weerstand. Dit zorgt ervoor dat je vatbaarder bent voor invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld virussen en bacteriën.
Verkouden… Wat nu?
Vaak voel je een verkoudheid al opkomen. Je neus raakt verstopt, je keel doet wat zeer… Daar wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Het boosten van je weerstand helpt hierbij. Want wanneer je jouw weerstand weer op peil hebt kan het beter de strijd aan met die vervelende bacteriën en virussen.
Om de holtes weer vrij te maken kun je in de ochtend een warme douche nemen. De stoom die daar vanaf komt maken de holtes vrij waardoor je in no-time weer makkelijker kunt ademen.
Daarnaast zijn verse kurkuma, gember en citroen ware wondermiddeltjes. Stuk voor stuk hebben zij namelijk een ontstekingsremmende werking op ons lichaam. Daarnaast helpen ze slijm op te lossen, je longen te kalmeren en keelpijn te verzachten.
Wil jij werken aan een fit en gezond lichaam? Meld je aan en probeer Curves 30 dagen uit! Bekijk waar de dichtstbijzijnde Curves Club voor jou is.