5x gezondheidsvoordelen van ananas

Gezondheidsvoordelen ananas

Wanneer het gaat om zomers fruit moeten wij direct denken aan watermeloen, aardbeien en ananas! Drie soorten fruit die heerlijk verfrissend zijn en ons direct terug brengen naar de vakantie. Maar wat zijn nou eigenlijk de gezondheidsvoordelen die ananas met zich meebrengt?

Boost aan vitamine C
In ongeveer 100 gram ananas (dit is één portie) zit maar liefst 47,8 mg vitamine C. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is 75 gram. Door één portie ananas te eten heb je dan ook al bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen! Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Sterke botten
Naast vitamine C bevat ananas ook veel mangaan. Mangaan is een mineraal dat net zoals calcium bijdraagt aan sterke botten. Eet en drink je geen zuivel(producten)? Ananas is een goed alternatief om toch je botten sterk te houden. In 100 gram ananas zit ongeveer 70% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid – dit is 3,0 mg – mangaan.

Vezels en antioxidanten
Heb je last van een minder goede spijsvertering? Dan is ananas een goede manier om meer vezels binnen te krijgen. Ananas bevat zowel oplosbare als niet oplosbare vezels. Vezels stimuleren de beweging van de darmen en helpen de spijsvertering op gang.

Ook bevat deze vrucht antioxidanten die bijdragen aan een goede bloedsomloop en weefselvorming. De antioxidanten beschermen je cellen tegen giftige stoffen van buitenaf.

Tegen verkoudheid
Wanneer je verkouden bent hebben bromelaïne een positieve invloed op hoe jij je voelt. Bromelaïne is een verzamelnaam voor meerdere enzymen. Deze enzymen zorgen ervoor dat slijm zich minder ophoopt in je keel. Daarnaast hebben deze enzymen meer voordelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat ze een positieve invloed hebben bij de bestrijding van kankercellen. Ook werken ze ontstekingsremmend, waardoor ananas een aanrader is voor mensen met reuma of wanneer je spierpijn of een blessure hebt.

Minpuntje
Tot nu toe hebben we alleen maar positieve dingen over ananas verteld. Want ja, het is lekker en onwijs gezond. Toch heeft ananas ook een nadeel… Deze vrucht bevat namelijk best wat fruitsuiker. Eet je veel ananas, dan is dit dus nadelig. Maar dat geldt natuurlijk voor vrijwel alles!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: NCBI | Margriet